Mahkemenin İmamoğlu kararı sonrası ilk tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun büyükşehir belediyesinin verilerinin kopyalanması için görevlendirme yapmasını İstanbul 4. İdare Mahkemesinin durdurma kararının hemen ardından tepkiler de gelmeye başladı

Mahkemenin İmamoğlu kararı sonrası ilk tepkiler

“Ekrem başkanın işlemini durdurmak yerine, keşke 'yürütenleri' durdursaydınız” diyen CHP’li eski milletvekili Barış Yarkadaş konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanı kayıtlarının elektronik olarak kopyalanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.

Bu karara, CHP'den ilk tepki geldi.

CHP'li eski milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından kararın fotoğrafını paylaşarak tepki gösterdi.

CHP'li isim, şunları belirtti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, resmi verileri güvenceye aldırtmak için kopyalatmak istiyor, İstanbul'daki bir mahkeme "yürütmeyi durdurma" kararı alıyor. Nedir bu panik, nedir bu telaş? Ekrem başkanın işlemini durdurmak yerine, keşke 'yürütenleri' durdursaydınız.

2- Verilerin kopyalanmasının bir başka amacı da her şeyi kayıt altına almak, dışarıdan silme - yükleme gibi müdahaleleri de engellemektir. Mahkemenin kararını anlayabilmek mümkün değil. AKP hani "yargı vesayeti"ne karşıydı? Başkan, kuruma yönelik tasarrufta bulunamayacak mı?

3- İBB Başkanı İmamoğlu'nun verileri güvence altına alma talimatını durdurmak için mahkemeye koşan kişinin AKP'li İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol olması, panik ve telaşın sebebini göstermiyor mu? Verilerde, 200 milyarlık rantın çizelgelerinin olduğunu unutmayalım."

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER