Ramazan Bayramı Bu Yıl Hangi Tarihler Arasında Kutlanacak

Bu yıl Ramazan ayı 06 Mayıs 2019 günü tutulacak ilk oruç ile başlıyor. Ramazan ayı boyunca oruç ibadetini yerine getirenler, teravih namazını da kılacaklar. Sahura kadar yapılacak sohbetler ve ikramlarda Ramazan ayının vazgeçilmezleri olarak önümüzdeki günlerde bizleri bekliyor olacak.

Ramazan Bayramı  Bu Yıl Hangi Tarihler Arasında Kutlanacak

Müslüman aleminin bir ay boyunca nefsine hükmedip Allah rızası için oruç tuttuğu mübarek Ramazan ayının bitiminde kutlanan Ramazan Bayramı tatili ile ilgili resmi makamlardan açıklama geldi. 

BU YIL BAYRAM NE ZAMAN, BAŞLAYACAK?

Bir yıllık maddi ve manevi kirlerin temizlendiği, insani duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği terbiye ayı olan Ramazan ayı yaklaşıyor... Rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramı bu sene,

3 Haziran Pazartesi (Arefe günü),
4 Haziran Salı (1.Gün),
5 Haziran Çarşamba (2.Gün),
6 Haziran Perşembe (3.Gün) günü kutlanacak

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanlar Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklar.

Ramazan Bayramı başlangıcının hafta içine denk gelmesi ile birlikte hafta sonu ile birleştirilerek bayram tatili 9 gün yapılmış olacak.

BAYRAM MÜSLÜMANLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ

Ramazan Bayramı, İslam dinine göre Hicri Kamer yılının dokuzuncu ayı olan Ramazan ayının ardından onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç günü boyunca kutlanan dini bir bayramdır.

Arapçadaki adı 'îd el-fitr (Arapça: عيد الفطر) Fitr kelimesi arapçada kahvaltı anlamına gelir ve ramazanın bitimi ile birlikte yapılan ilk kahvaltıyı ifade eder.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.
 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER