Sarıgöl’de Yağıştan Etkilenen Dere Yatakları İncelendi

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, geçtiğimiz hafta sonu sağanak yağış sonucu Sarıgöl’de meydana gelen su taşkınları sonrasında Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Manisa Son Haber
Sarıgöl’de Yağıştan Etkilenen Dere Yatakları İncelendi

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, geçtiğimiz hafta sonu aşırı yağışlar sonucu Sarıgöl ilçesinde meydana gelen su baskınları sonrasında incelemelerde bulundu. Genel Müdür Aslay, ilk olarak Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk’u makamında ziyaret etti. Başkan Selçuk ve Genel Müdür Aslay, daha sonrasında ilçede su baskınlarına neden olan dere yataklarında incelemeler gerçekleştirdi. Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz de inceleme programında hazır bulundu.

MASKİ, gereken çalışmaları yapacak

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Sarıgöl ilçesinde yaşanan su baskınları nedeniyle zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği dolayısıyla dünyadaki anlık yağışlar artmakta ve bu da su baskınlarına neden olmaktadır. Sarıgöl ilçemizde de son yılların en hızlı ve aşırı yağışı görüldü. Dere yataklarının taşması sonucunda da ilçe merkezinde ve bazı köylerde taşkınlar meydana geldi. Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk ile yerinde incelemelerimizi yaptık ve MASKİ olarak vatandaşlarımızın bundan sonra zarar görmemesi için gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ekiplerimiz gece boyunca su taşkınlarına müdahale etti”

Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise, yaşanan afetten sonra belediye, itfaiye ve MASKİ ekiplerinin gece boyunca yaşanan su taşkınlarına müdahale ettiğinin altını çizerek, “İlçemiz geçtiğimiz hafta sonu son yılların en şiddetli yağışını yaşadı. İlçe merkezimizde, Tırazlar, Çanakçı, Çimentepe ve Özpınar mahallelerinde dere yataklarının taşması sonucu su baskınları görüldü. Yaşanan afette zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgi ve alakalarından dolayı da MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’a da teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER