MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Selçuk'tan beklenen açıklama geldi

MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk günlerdir beklenen açıklamayı yaptı. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaklaşık 8 aydır ülke gündemine de giren Devlet Hastanesindeki seks ve yolsuzluk iddialarının merkezinde yer alan ve istifa etmek zorunda kalan İ.K. isimli İdari ve Mali Hizmetler Müdürünün aylar sonra Sarıgöl Belediyesinde işe başlatılmasına tepki gösteren Tevfik Diker geçtiğimiz hafta içinde bir basın açıklaması yaparak, bu atamanın kamu vicdanında kabul edilmediğine dair tepki göstermişti.

Manisa Son Haber
MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Selçuk'tan beklenen açıklama geldi

Alaşehir Devlet Hastanesinde görev yaptığı süre içinde aynı kurumda N.S. isimli bayan çalışanla yasak aşk yaşadığı iddia edilen, sevgilisiyle yaptığı telefon görüşmeleri  internete düşen, idari bir soruşturma geçirdiği ve suçlu bulunduğu da iddia edilen İ.K. yaşadıklarını Tevfik Diker'e de itiraf etmişti. Diker ile ortak bir dostu aracılığıyla görüşen İ.K.  " bu günahı ben işledim ve pişmanım" diyerek iddiaları da bir bakıma itiraf etmişti.

Diker ile İ.K.'nin yaptığı bu telefon görüşmesinin kayıtları da yine internette yayınlanmış ve kamuoyunun tepkisini çekmişti. Eşinin de bu itiraftan sonra boşanma kararı aldığı İ.K.  daha sonra MHP'li Sarıgöl Belediyesinde göreve  başlamıştı. İ.K.'nin istifa ederek ayrıldığı Alaşehir Devlet Hastanesinde ise başlatılan soruşturma sonuçlanmış, skandal iddiaların içinde yer alan personel ve idareciler de başka yerlere görevlendirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından yaklaşık 7 ay boyunca Alaşehir Devlet Hastanesinde yaşanılan skandal iddiaları devletin kurumları ve kamuoyuyla paylaşarak, temiz toplum, temiz siyaset ilkesi gereği paylaşan Diker Manisa İl Sağlık  Müdürü Necip Yemenici'nin de kurum amiri olarak bu olaylara müdahalelerde geciktiğini, başarısız bir idareci profili çizdiğini iddia ederek, Yemenici'nin de derhal istifa etmesi çağrısını yapmıştı.


Diker'in günler öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk olmak üzere İ.K.'nin Sarıgöl Belediyesinde yeniden göreve başlatılmasına tepki göstermiş, iddiaların merkezinde iken istifa ederek görevini bırakmak zorunda kalan, kamu vicdanında sürekli sorgulanan, toplumsal ahlak yapısı içinde  ahlaki kurallara aykırı davranışları olan, görev yaptığı hastane de o dönem görevindeki suistimalle ilgili ceza alan birinin yeniden kamuda göreve alınmasının ne kadar vicdani olduğunu sormuştu.


Günlerdir süren suskunluğu MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk bozdu. Selçuk Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'e yaptığı açıklamada, ilgili kişi hakkında düzenlenen bir rapor veya tutanağın kendilerine ulaşmadığını, ilgili şahsın bir önceki kurumunda yaşanılanların resmiyet anlamında kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek " adı geçen kişi ile ilgili herhangi bir müfettiş raporu ve tutanak tarafımıza ulaşmamıştır.Kamuoyundaki rahatsızlık bizde de olduğu için bu kişi ile ilgili rapor ve tutanaklar bize ulaştığında mevzuat gereği gereği tarafımca yapılacağından emin olunuz." dedi.
Manisa Son Haber 'in okurlarına verdiği basın yayın ilkelerine uyma sözümüz ve etik yayıncılığımız gereği MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'un gönderdiği açıklamayı aşağıda aynen yayınlıyoruz.
İbrahim KEY isimli kişi  30.03.2014 tarihine kadar Manisa İl Özel İdaresinin Alaşehir’de çalışmakta olan V.H.K.İ memurudur. Bu tarihte İl Özel İdaresinin kapatılması sonucu ilgili kişinin ataması Sarıgöl Belediyesine yapılmıştır. Bu doğrultuda ilgili kişi 31.03.2014 tarihinde Sarıgöl Belediyesinde V.H.K.İ olarak çalışmaya başlamıştır. 31.12.2014 tarihinde ücretsiz izne ayrılarak 663 sayılı KHK nın 42. maddesi gereği 01.01.2015 tarihinde Alaşehir Devlet Hastanesinde Sözleşmeli İdari ve Mali İşler Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır. 14.07.2017 tarihine kadar bu görevde bulunmuştur. Bu tarihte görevi sona erdiğinden yeniden kadrosunun bulunduğu Sarıgöl Belediyesinde çalışmaya başlamıştır. 29.01.2018 tarihinde tekrar ücretsiz izne ayrılarak 30.01.2018 tarihinde yeniden Alaşehir Devlet Hastanesinde Sözleşmeli İdari ve Mali İşler Müdürü olarak çalışmaya başlamıştır.
 
19.06.2019 tarihi itibariyle bu görevinden istifa etmiş, Sağlık Bakanlığının 21.06.2019 tarihli ve 13006 Karar No.lu Sözleşme Feshi onayı ile sözleşmesi feshedilmiştir.
 
663 sayılı KHK nın ilgili maddesi gereği İbrahim KEY, 05.07.2019 tarihli başvurusu ile Alaşehir Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğünden istifa ettiğini, başvuru ekine de Sağlık Bakanlığının 21.06.2019 tarihli ve 13006 Karar No.lu Sözleşme Feshi onayını da ekleyerek göreve başlamak istediğini belirtmiştir.
 
İlgilinin talebi üzerine ve 663 sayılı KHK’nın 42’nci maddesinin 12. fıkrası gereği Belediyemizdeki kadro ve pozisyonuna yeniden ataması yapılarak 15.07.2019 tarihi itibariyle de ücretsiz izin dönüşü nedeniyle Sarıgöl Belediyesinde bulunduğu kadro ve pozisyonda çalışmaya başlayacaktır.
 
İlgili kişinin Belediyemizde yeniden çalışmaya başlamasının temel nedeni yukarıda da ifade ettiğim gibi 663 sayılı KHK nın 42. maddesinin memurlara tanıdığı imkândır. Göreve başlatma hukuki bir zorunluluk olup bu konuda belediye başkanının takdir yetkisi bulunmamaktadır. Ayrıca İlgili hakkında kurumumuza ulaşan herhangi bir soruşturma, açığa alma, devlet memurluğundan çıkarılma gibi yazılı bir belge bulunmamakta olup, böyle bir bilgi ulaştığında, mevzuat kapsamında ilgili hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
 
663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 42 nci maddesinin 12. Fıkrası: “Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilenlerden uygun niteliklere sahip olanlar, kendilerinin isteği ve kurumlarının muvafakati ile ekli (II) sayılı cetvelde belirtilen pozisyonlarda sözleşmeli statüde istihdam edilebilir. Bu şekilde istihdam edilenler kurumlarından aylıksız izinli sayılır. Bunlara kurumlarınca peşin olarak ödenen aylıklar için borç çıkarılmaz ve sözleşme ücretleri takip eden aybaşı itibarıyla ödenmeye başlanır. Söz konusu personel aylıksız izinli sayıldıkları kadro unvanları dikkate alınmak suretiyle 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi olmaya devam ederler. İlgililerin bu şekilde aylıksız izinde geçirdikleri süreler önceki kadro unvanları esas alınmak suretiyle emekli keseneğine esas aylık unsurlarının veya sigorta primine esas kazanç unsurlarının tespitinde dikkate alınır. Bu fıkra kapsamına girenlerin aylıksız izinli sayıldıkları süreler emekli ikramiyesinin hesabında dikkate alınır. Yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrosunda bulunanlardan sözleşmeli statüde istihdam edilenlerin sözleşmeli olarak çalıştıkları süreler, akademik unvanların kazanılması, yükseköğretim kurumları dışında kullanılması ve diğer özlük işlemlerinde değerlendirilmesi bakımından yükseköğretim kurumlarında geçmiş sayılır. Sözleşmesi herhangi bir surette sona eren personel, bir ay içinde kurumuna müracaatı halinde, kurumunca bir ay içinde kadrosuna atanır ve bu görevlerde geçen hizmetleri kazanılmış hak aylık ve derecelerinde değerlendirilir. Ek olarak adı geçen kişi ile ilgili herhangi bir müfettiş raporu ve tutanak tarafımıza ulaşmamıştır.Kamuoyundaki rahatsızlık bizde de olduğu için bu kişi ile ilgili rapor ve tutanaklar bize ulaştığında mevzuat gereği gereği tarafımca yapılacağından emin olunuz."

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER