Saruhanlı'da Sel Felaketi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen mahallesinde sağanak sonucu oluşan sele kapılan bir kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı, sel nedeniyle 2 kerpiç ev yıkıldı, bazı hayvanlar telef oldu.

Büyükbelen Mahallesi'nde yaklaşık 30 dakika süren şiddetli sağanak, sele neden oldu. Mahalle sakinlerinden Kemal Gürgönül, evinin önünde sele kapıldı. Çevredekilerce kurtarılan Gürgönül, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Sel nedeniyle mahallede 2 ev yıkıldı, 6 evde zarar oluştu. Yıkılan evlerden birinin, kullanılmadığı öğrenildi. Bazı çiftçilerin hayvanları telef oldu, ekili alanlar zarar gördü.

Başkan Bilgin Mahallede İncelemelerde Bulundu

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, mahalleye gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Bilgin, büyük bir afet yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti;

"Büyük bir felaket yaşandı"

Mahalledeki son durum hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, "Biz geldiğimizden beri çalışmaları burada takip ediyoruz. 2 tane evin yıkıldığını duyduk. Bunlar kerpiç, eski ve oturulmayan evler. 5-6 evde zarar olduğu raporunu aldık. 2 küçükbaş hayvanın da telef olduğunu ve sele kapılarak buralara sürüklendiğini gördük. İnşallah bundan sonra böyle bir felaket yaşanmaz. Büyük bir olay. Bunu çok net söylüyorum büyük bir felaket yaşandı" ifadelerini kullandı.

Selden zarar gören aileleri evlerinde ziyaret eden Bilgin, hasarın giderilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek acılı aileleri teselli etti.

YORUM EKLE