Saruhanlı'da Havacılık Turizmi Gelişiyor

Saruhanlı İlçesine bağlı Çınaroba mahallesindeki 430 rakımlı Çınarlıtepe’nin Saruhanlı Belediyesi tarafından düzenlenmesinin ardından bölge yamaç paraşütü sporcularının akınına uğramaya başladı.

Manisa Son Haber
Saruhanlı'da Havacılık Turizmi Gelişiyor

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Çınaroba mahallesindeki Çınarlıtepe’nin son yıllarda yamaç paraşütü sporcularının akınına uğradığını belirtti.

Bunun üzerine atlayışının yapıldığı alanda bazı fiziki düzenlemeler yaptıklarını, bölgedeki iniş ve kalkış alanlarına levhalar monte ettiklerini ifade eden Bilgin, söz konusu alanda yapılan iyileştirmenin ardından bölgenin hava sporuna açıldığını, çevre il ve ilçelerden gelen sporcuların Çınaroba mahallesinde yamaç paraşütü ile uçmaya başladıklarını söyledi.

Saruhanlı’nın böylesine ilgi çekici bir spor dalıyla anılmaya başlanmasının ilçe için büyük bir prestij olduğunu dile getiren Bilgin, şunları söyledi;

“Bölgemizin yamaç paraşütü sporcuları için cazip hale gelmesi, hem sportif havacılık camiasına hem de Saruhanlı’nın yurt çapında tanınmasına ve gelişip çekici bir turizm merkezi olmasına katkı sağlayacaktır. Bunun için Saruhanlı Belediyesi olarak gerekli her türlü desteği sağladık, bundan sonra sağlamaya da devam edeceğiz. Biz tüm spor dallarını seviyor ve destekliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER