Fırtına cami minaresi ve elektrik direklerini yıktı

Manisa'nın Selendi ilçesinde şiddetli esen fırtına cami minaresi ve elektrik direklerini yıktı.

Manisa Son Haber
Fırtına cami minaresi ve elektrik direklerini yıktı

İlçeye Bağlı Kurtuluş Mahallesi eski kula yolu üzerinde bulunan Aşıklar Cami minaresi fırtına nedeniyle saat 22.00 sıralarında Selendi Kula eski yolu üzerine devrildi. Şans eseri yoldan geçen araç veya vatandaşın olmamaması olası bir faciayı önledi. Olay yerine gelen güvenlik kuvvetleri cami etrafına güvenlik şeridi çekerken Manisa Büyükşehir Belediye ve Selendi Belediyesine ait iş makineleri minarenin enkazını kaldırdı.

Olay anında Caminin Şadırvanında bulunan İmamhatibi İsmail Aka, ben o anda şadırvandaydım, akşam namazından sonra eve gitmemiştim, rüzgârın şiddeti artırmasıyla sesler çoğalmıştı, bende o anda minareye doğru bakmıştım, minare gözümün önünde yola çapraz olarak yattı. Allah korudu dedi.


Kınık Mahallesi Ramazan Hocalar sokakta şiddetli fırtına elektrik direklerini devirirken, yerinden kopan çatı park halindeki araca zarar verdi. Edinilen bilgilere göre saat 22.00 sıralarında şiddetle esen fırtına önce ilçe Merkezinde bulunan Aşıklar caminin minaresini yıkarken, Kınık Mahallesi Ramazan hocalar sokakta elektrik direkleri devrildi.

Evin üstünden kopan çatı park halindeki araca zarar verdi. Evlerin bahçelerinde bulunan meyve ağaçlara da devrildi. Can kaybının olmadığı olaylar sevindirirken yetkililer devrilen direkleri düzeltmek için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER