AKP 'den FETÖ genelgesi

AKP yönetimi yayınladığı genelgeyle tüm teşkilatlarına talimat verdi. Parti ve özellikle AKP’li belediyelerde FETÖ ayıklanmasının yapılması sırasında uyulması gereken önemli hususlara dikkat çektiği genelge tüm teşkilat başkanlıklarına ulaştı. AKP ‘de çok önemli isimlerin yanı sıra belediyelerde de önemli birimlerdeki FETÖ’cülerin kim oldukları merakla bekleniyor.

AKP 'den FETÖ genelgesi
 AKP yönetimi yayınladığı genelgeyle tüm teşkilatlarına talimat verdi. Parti ve özellikle AKP’li belediyelerde FETÖ ayıklanmasının yapılması sırasında uyulması gereken önemli hususlara dikkat çektiği genelge tüm teşkilat başkanlıklarına ulaştı. AKP ‘de çok önemli isimlerin yanı sıra belediyelerde de önemli birimlerdeki FETÖ’cülerin kim oldukları merakla bekleniyor.
AKP yönetimi, teşkilatlar ve belediyelere FETÖ genelgesi gönderdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara gönderilen genelgeyle teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarını  ayıklama çalışmalarının "ivedilikle ve özenle" yürütülmesi istendi. Genelgede, 15 Temmuz gecesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde  yıllar boyunca sinsice örgütlenmiş FETÖ çetelerinin, devlete ve millete karşı  haince saldırıya geçerek, ülke yönetimini kaosa sürüklemek suretiyle iç savaş  ortamı oluşturmaya cüret ettiğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz, planlandığı gibi hain bir darbenin gerçekleştiği gün  olmamış, bilakis şanlı bir halk direnişi ile 'Demokrasi Bayramı' sıfatını hak  eden bir gün olarak tarihimize geçmiştir. Bu büyük ve onurlu mücadelede şehit  olan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar  diliyoruz.  Darbe girişimini gerçekleştirilen FETÖ ile sonuç alıcı etkin bir  mücadelenin hukuk içinde verilebilmesi, demokrasimizin korunması, halkımızın  huzur ve güvenliğinin süratle sağlanması için hükümetimiz tarafından üç ay  süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) Kararı alınmış ve bu karar Meclis'imizde  onaylanmıştır."


Genelgede, OHAL uygulaması kapsamında teşkilatlara ve belediyelere de  önemli görevler düştüğüne vurgu yapıldı.   FETÖ mensuplarının kamu kurum ve kuruluşlarından ayıklanması ile  ilgili çalışmalarının devam ettiği hatırlatılan genelgede, aynı şekilde  teşkilatların ve belediyelerin de titiz bir çalışma ile ayıklama çalışmaları  yapması istendi.


Genelgede şunlar kaydedildi:  "OHAL ilanını gerekli kılan amaçlar itibarıyla teşkilatlar ve  belediyelerimizin de çalışmalar yapması gerekmektedir. FETÖ/PDY'nin milli iradeye  karşı gerçekleştirmek istediği hain ve alçak darbe girişimi, aziz milletimizin  şanlı direnişi, kurucu genel başkanımız ve liderimizin dik duruşu ve  Hükümetimizin kararlılığı ile akamete uğratılmıştır. Darbe girişimi sonrasında,  söz konusu ihanet ve terör şebekesi hakkında yürütülen mücadele, bütün yönleriyle  sürdürülmekte, FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan ve menfur darbe girişimine destek  verenler ve bu örgütle bağlantısı bulunanlar, kamu kurum ve kuruluşlarından,  ihraç, açığa alma ve görevden uzaklaştırma yöntemleriyle arındırılmaktadır.
Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte terör örgütü mensuplarının, gerek  kamu kurumlarında gerekse parti teşkilatımızda görev yapanlar hakkında gerçeği  yansıtmayan iddialar ortaya atarak fitneye neden olabilecekleri, bu yüzden birlik  ve beraberliğimizin zarar görebileceği dikkatlerden kaçmamalıdır.
Bu sebeple  terör örgütü ile herhangi bir bağı bulunmayan kişilerin iyi analiz edilmesi,  sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından son derece büyük önem arz  etmektedir.   Ülkemizde huzur ve güven ortamının yeninden tesis edilebilmesi için  Hükümetimizle birlikte yoğun gayret sarf ettiğimiz bu süreçte, FETÖ mensuplarının  ayıklanması ile ilgili çalışmalarımızın teşkilatımız içinde dedikodu ve fitneye  mahal vermeksizin, titizlikle ve ivedilikle parti tüzüğümüz ve programımızda  belirtilen kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında yürütülmesinin gerekli olduğu  bilinmelidir. Bu kapsamdaki çalışmalar, ivedilikle ve özenle yürütülmelidir."

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER