AKP Manisa'da kimin ne dediği belli değil

AKP Manisa’da sular bir türlü durulmuyor. Aylar önce AKP’den istifa ederek Manisa Büyükşehir meclisinde bağımsız üye olarak kalan Orkun Şıktaşlı, Cihan Sarı ve Hüseyin Akkurt ile ilgili polemikler devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ istifacıları yeniden AKP’ye davet ederken, AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise “ adamsanız meclis üyeliğinden istifa edin” deyince ortalık yine karıştı.

AKP Manisa'da kimin ne dediği belli değil
 AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın partiden istifa edenlere yönelik yaptığı çağrı siyasi gündeme damgasını vurdu. Selçuk Özdağ, meclis üyesi ve partiye küskünlük duyup tüm ayrılanlara kırgınlık nedenlerinin görüşülebileceğini ve yaranın parti içinde sarılabileceğini ifade etti. Özdağ’ın davetinden sonra konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, partiden ayrılan meclis üyelerini adam gibi duruş sergilememekle suçladı, istifa nedenlerini sorguladı ve meclis üyeliğinden istifa etmelerini istedi.

ÇOK KIRICI KONUŞMUŞ

AKP’den ayrılıp bağımsızlar safına geçen Cihan Sarı, “Sayın Selçuk Özdağ’ı abim kadar severim. Benim AK Parti’den başka bir yere gitmem söz konusu değil. Sadece bazı tereddütlerim var. Ancak Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çerçi’nin hakkımızda yaptığı açıklamayı basından öğrendim. Çok kırıcı konuşmuş. Meclis üyeliğinden istifa etmeyi düşünmüyorum. Sadece Salihli menfaatleri çerçevesinde oy kullanmaya devam edeceğim.”dedi.

HALEN DIŞLAYICI TAVIR DEVAM EDİYOR

Bağımsız Meclis Üyesi Orkun Şıktaşlı ise Başkan Çerçi’nin yaptığı son açıklamanın da daha önce olduğu gibi dışlayıcı olduğuna dikkat çekti. Orkun Şıktaşlı, “Selçuk Bey’in nazik yaklaşımından sonra gelen bu türden bir açıklama beni hiç şaşırtmadı. Bu açıklama aslında her şeyi ortaya koymaya yetiyor. Sayın Arınç’ın davetiyle AKP’ye katılmıştım. Ama burada hep zenci muamelesi görüyorduk. Bir bakış açısına göre bu durum Sayın Özdağ için de geçerli.”

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti grubundaki çözülmeler, Temmuz 2015’te başladı. Manisa AK Parti’nin derinlerindeki kırılmaları ortaya koyan bu istifalar, partide yeni yılın ilk günlerinde Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın açıklamasıyla irdelenmeye başlandı. Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Yarayı kendi içimizde saralım. Yine birlikte olalım”mesajı verdi. İşte bu mesajın ardından Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin gündem yaratan açıklaması geldi. BU MECLİSTEN İSTİFA ETSİNLER

Başkan Çerçi, “Niye bu adamlar durup dururken istifa ediyor, bu acabaların sorulması gerekir. Niye AK Parti grubundan istifa eden yada ettirilenler oluyor da MHP grubundan istifalar yok. Manisa kamuoyu bunları hiç sorgulamıyor, bu durumun arkasında bir şeyler yok mudur? O istifa eden arkadaşlarda bir yiğit ve adamlık varsa partiden istifa etmekle bu iş olmaz, adamlık varsa meclis üyeliğinden istifa edeceksin, çünkü ahlaki olan budur. Dedikodularla bu işler olmaz, varsa bir sorun adam gibi çıkarsın meclis üyeliğinden istifa edersin AK Partili seçmenlerin oyuyla meclise gir, sonra ben istifa ediyorum.” dedi.  

BU ÇOK KIRICI BİR KONUŞMA

Bağımsız Meclis Üyesi Cihan Sarı, “Sayın Özdağ beni aradı, sağ olsun. Abim kadar sever, sayarım kendisini. Benim büyüğümdür. Daha önce de açıkladığım gibi benim AKP’den başka bir yere gitmem söz konusu değil. Sadece bazı tereddütlerim vardı. Ancak Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çerçi’nin hakkımızda yaptığı açıklamayı basından öğrendim. Çok kırıcı konuşmuş. İstifa nedenlerimi daha önce açıklamıştım. Merak edenler o açıklamalara kolaylıkla ulaşabilir. Ayrıca meclis üyeliğinden istifa etmeyi düşünmüyorum. Sadece Salihli ve Manisa menfaatleri çerçevesinde oy kullanmaya devam edeceğim. Herhangi bir menfaat yada herhangi bir baskıyla istifa etmedim. Bazıları kendini AK Parti’den daha üstün görüyor. Sayın Çerçi bugüne kadar istifa eden meclis üyeleriyle hiç görüştü mü? Cihan Sarı’nın yüzünü görse acaba tanır mı? Ben Manisa’daki sorunları gösterebilmek için kendimi feda ettim. İstifa ettiğimde sayısal çoğunluk hala AK Parti’de idi. Selçuk Bey’in yaklaşımıyla ilişkiler iyiye giderken, şimdi her şey Mehmet Çerçi’nin bu çıkışıyla alt üst oldu.”



ZENCİ MUAMELESİ GÖRÜYORDUK

Bağımsız Meclis Üyesi Orkun Şıktaşlı şöyle konuştu. “Anlaşılıyor ki Sayın Özdağ gündeme taşımamış olsaydı; neden ve nasıl istifa ettiğimizi Manisa AKP’de soran dahi olmayacakmış. AKP’de yaşananları bugüne kadar hiçbir şekilde kamuoyu ile paylaşmadım. Ancak uysal tutumumuz, istifa etmemiz için koşulları oluşturanları cesaretlendiriyor olmalı ki bugün böylesine tuhaf bir beyanatla karşı karşıya kalabiliyoruz. Şahsımıza yönelik bu türden iftiraya varan açıklamalar yapılmaya devam ederse biz de gereken cevapları vermeye, eski defterleri açmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce şu konunun bilinmesinde fayda var. AKP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki;

1-Meclis üyelerine şahsi düşüncelerin dikta edilmesi,

2- Şahsi siyasi gelecek emellerinin parti ve Manisa menfaatlerinin dahi önüne geçtiğini gördüğüm için parti grubundan ayrıldım.

Selçuk Bey’in nazik yaklaşımından sonra Mehmet Bey’den gelen bu türden bir açıklama beni hiç şaşırtmadı. Bu açıklama aslında her şeyi ortaya koymaya yetiyor. Sayın Arınç’ın davetiyle AKP’ye katılmıştım. Ama burada hep zenci muamelesi görüyorduk. Bir bakış açısına göre, bu durum Sayın Özdağ için de geçerli. Zaten Sayın Çerçi’nin son açıklamasıyla Selçuk Bey’i içine düşürdüğü durum, bizim geçmişte yaşadıklarımızın adeta bir özeti niteliğinde. Mehmet Bey, meclisten de istifa etmemizi istemiş. Şu konunun da bilinmesinde fayda var. Bugüne kadar hizmetten kaçmadım, adam gibi milletin verdiği görevi bugüne kadar yerine getirdim, bundan sonra da görevime devam edeceğim. Bu görevi yerine getirirken de seçmen iradesi doğrultusunda yani Manisa menfaatleri her zaman tek ölçüm olacaktır. Nitekim seçmenimiz de siyasetçiye memlekete hizmet etmesi için oy vermiyor mu?”


Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER