Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 Çıkışına Cevap Geldi : Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz

Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 Çıkışına Cevap Geldi. Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Yük aldık, yük olmadık.

Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 Çıkışına Cevap Geldi : Muhtar değil, Cumhurbaşkanı seçiyoruz

Geçtiğimiz  hafta Almanya ziyaretinin dönüşünde uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesini istediğini söylemişti. Erdoğan'ın 50+1 çıkışı "Erdoğan MHP'yi sırtından atacak mı yorumları" yapılmasına neden olmuştu. Bahçeli grup toplantısında bu yorumlara yüklendi.

REÇETE DEĞİLDİR!
Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin istikbal haysiyetidir.
* Devlet hayatında çatlak sesler dinmiş, karar alma süreçleri seriye bağlanmış, çok başlılık devri kapanmış. Yeni sistemin gerekli, yeterli, siyasi demlenme süreci devam etmekte olup kurum ve kurallarıyla olgunlaşması Türk ve Türkiye yüzyılının güvencesi olacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince kenara atılamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin huzur, barış ve kardeşlik iradesinin temel harcıdır. Elbette aksayan yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir.

* Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya'dan dönerken 50+1 oy ile ilgili açıklamada bulunmuştur. 'Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde seçim de seri olur' demiştir. 'Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor' demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin kurulan ittifaklarının parçalı yapısına bakıldığında tutarlıdır. fakat bizim bu konuda geçmişten söylediğimiz sözler de bellidir, esasen hiç değişim göstermemiştir..
* 7 Haziran 2018'de yaptığım konuşmada, 'Çok partili siyaset hayatımızda bu haliyle 16 Nisan oylaması bir milat, demokratik misak olmuştur. Yeni sistemde kutuplaşma en aza çekilmiştir. Barajın yüzde 50+1'e çıktığı göz önüne alındığında, partilerin ahlaki ittifaktan başka seçeneği kalmamıştır' demiştim.

* Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1'dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM'den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir.

KİMSENİN SIRTINA BİNMEDİK
* Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini pek çok badireye uğraya uğraya sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütütününü temsil edecek Cumhurbaşkanı'nı seçiyoruz. Dün ne demişsek bugün de aynı çizgide, aynı görüşteyiz. Cumhur İttifakı olarak konuşarak, ortak yolun, makul çözümün anlayış ve uzlaşmayla yapılacağı inancına da sahibiz.

* Sayın Cumhurbaşkanımızın bahse konu açıklamasını çarpıtıp fırsat düşkünü meczuplara da prim vermeyiz, bunları adam yerine de koymayız. Erdoğan Bahçeli'yi sırtından mı atacak diye yazı kaleme almaları alçak bir teşebbüstür. Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik.
* Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Yük aldık, yük olmadık. Bedelse ödedik. MHP, yancı değildir. İkbale meraklı değildir.

* Bilmeyen varsa tekrar hatırlayayım. Sayın Cumhurbaşkanı ile diyaloğumuz hasbidir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir. Cumhur İttifakı ile ilgili polemik yapanın durumu şudur: Sineğin aptalı gübreye biner bunlar gibi ahıra gider. Cumhur İttifakı'nda pazarlık, ihtilaf yoktur.

* Cumhur İttifakı'nın devamından yanayız. Hiçbir şart altında bu ittifakın bozulmasına kendi adımıza söylüyorum geçit vermeyeceğiz. Kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik. Partimizden ihraç edilen bir şahısla aynı kareye girmeye içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Sanıyorum herkes mesajı aldı ve anladı. Ne diyeceğiimi merak edenler külahı kafalarına ters giyerek arkalarına bakmadan geri dönmek zorunda kaldı. Buradan size ekmek çıkmaz, dedikodu çarkınız bize sökmez. İttifakımızı öğütemez.

ÖZGÜR ÖZEL'İN FOTOĞRAFINA YORUM
* Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı'nın Kadıköy'de bir operaya HEDEP'lilerle katılması, sözde bir sanatçının elini öpmesi utanç verici bir ayıp ve rezalettir. Eğer eli öpülecek hanımefendiler arıyorsanız Meclis'teki AKP ve MHP grubuna bakın her hanımın eli öpülecektir.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Çoğunluğu alanın seçilmesi halinde
Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz, yanlış yollara sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa..." demişti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER