Büyükşehir meclisinden bir istifa daha geldi

Manisa Büyükşehir meclisinde istifalar sanki gelenek haline geldi. Her toplantıda partisinden istifa eden meclis üyesinden geçilmez oldu. Bugün yapılan bir toplantıda daha istifa geldi.

Büyükşehir meclisinden bir istifa daha geldi

 Cumhuriyet Halk Partisi Soma İlçe Teşkilatı’nın Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ndeki tek temsilcisi Okan Copkıran partisinden ve meclisten istifa etti.

Geçtiğimiz hafta Soma Bölge Isıtma Sistemi’nin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yüzde 80 zam kararına tek karşı çıkan isim olan Copkıran’ın istifası Soma İlçe Teşkilatı’nda da büyük sürprizle karşılandı. Büyükşehir Belediye Meclisi ve partisinden istifa ettiğini söyleyen Copkıran istifa nedenini açıklamazken CHP İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, istifa dilekçesini henüz işleme koymadıkları bu kararından vazgeçirmek istediklerini belirterek, “Ben partiden birinin ayrılmasına istifa etmesine sıcak bakmıyorum. Kendisiyle görüşerek bu kararını yeniden gözden geçirmesini istedik.” dedi.

Soma'da bu gelişmeler yaşanırken istifa bugün Manisa 'da kesinlik kazandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubundan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Okan Copkıran’ın istifa ettiği öğrenildi. CHP’deki istifa ile ilgili görüşünü aldığımız Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, istifanın kesin olduğunu dile getirerek, “Kendisi dilekçesini verdi. Fakat konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Kendisine telefon ile ulaşmaya çalıştık ama onları da yanıtlamadı. Mecliste dengeleri değiştirecek bir geçiş değil bu.” açıklamalarında bulundu.

Büyükşehir meclisindeki bu istifanın ardından CHP'den yedek bir üyenin değil, alınan oy oranına göre Turgutlu ilçesinden bir MHP'li üyenin Copkıran'ın yerine büyükşehir meclisinde yer alacağı iddia ediliyor.


Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER