CHP Demirci "Kuru ile devam" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa ilçe kongrelerini belirlenen takvim üzerinde yapmaya devam ediyor.

CHP Demirci "Kuru ile devam" dedi

CHP Demirci 37. Olağan Kongresi bugün yapıldı ve Demirci İlçe Başkanlığına Melih Kuru yeniden seçildi.
Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan kongre, Saat 13.30 'da başladı.
Kongreye çok sayıda partili ve vatandaşların yanısıra Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, eski milletvekili Hasan Ören, Soma CHP Belediye Başkan Adayı Abdullah Saka, Millet İttifakı Demirci Belediye Başkan Adayı Haluk Şenyurt, CHP'li ilçe başkanları ve yöneticiler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından verilen önerge ile kongre divan başkanlığına Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İkinci Başkanlığa Osman Oruç ve Katip Üyeliğe de Nurullah Temur Seçildi.

.

Kuru yönetimininin bir önceki faaliyet raporu ve hesap raporu okundu. Kuru yönetimi delegeler tarafından ibra edildi.
Daha sonra Milletvekilleri ve katılımcılar siyasi  konuşmalar yaptı. Hatiplerin ortak konusu, son yerel seçimlerde olduğu gibi Türkiye genelinde de Millet ittifakı ve CHP'nin bir sonraki seçimlerde iktidara gelmesi için yapılması gerekenler sıralandı. Konuşmacılar arasında bulunan eski milletvekili Hasan Ören'in  Genel Merkez Yönetimi ve tüzük değişikliği konusunda yaptığı konuşma dikkat çekti.

Ören iki dönem için seçilen genel başkanın partiyi iktidara getiremiyorsa siyaset sahnesinden çekilsin, yeniler gelsin sözleri ve bunu da tüzüğe madde olarak yazalım teklifi, salonda fısıltılara yol açtı. Parti içi demokrasi çizgisi içinde herkesin fikrini açıklamasının CHP'de bilinen bir gerçek olduğunun altı çizilirken, bazı delegeler Ören'in konuşmasının içindeki doğrulara rağmen, Demirci ilçesindeki  kongre havası içinde ve özellikle ülke genelinde oluşan son siyasi konjonktürde bu sözlerin yeri olmadığını da dillendirdiler.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ
Tek liste ile gidilen seçim sonrasında Melih Kuru CHP Demirci İlçe Başkanlığına yeniden seçilerek, delegelerin yeniden güven oyunu almış oldu.

Kuru başkanlığındaki yönetim kurulu  Meliha Akay Avcı, İzzet Akmeşe, Mesut Çınar, Mahmut Demircan, Abdullah Demirkol, Zehra Doğruyol, Ahmet Erbaş, Emre Kocabaş, Aysun Narfidan, Alaattin Türkmen ve Şerif Ortael isimlerinden oluştu.


CHP İl delegesi olarak da Melih Kuru, Ali İhsan Akmeşe, Şerif Akmeşe, Mehmet Coşar, Mesut Çınar, Ahmet Erbaş, Ali Karakaya ve Mustafa Özkıran seçildiler.
HABER-Mustafa Temiz- Manisa Son Haber

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2020, 20:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER