Eryılmaz iktidara sert çıktı, “AK Parti'yi dış güçler ele geçirdi”

Döviz kurunun önlenemez yükselişinin ardından gözler bir kez daha kamu-özel işbirliği ile yapılan hazine garantili projelere döndü. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, hükümeti çok sert bir dille eleştirdi.

Manisa Son Haber
Eryılmaz iktidara sert çıktı, “AK Parti'yi dış güçler ele geçirdi”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, kamu özel işbirliği projelerinin hazine bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu söyledi. Başkan Eryılmaz, “Beğenmedikleri herkese ‘dış güçler’ deyip duruyorlar. 5 büyüğe hazine garantili, Londra Mahkemeleri garantili ihaleleri veren sizsiniz, esas sizi dış güçler ele geçirdi!” dedi. 

“MİLLET SEFALET YAŞARKEN BAZILARI DÖVİZ HESAPLARINA BAKIP BAYRAM EDİYOR”

Başkan Eryılmaz açıklamasında, "Dünyanın hiçbir yerinde denenmeyen, ne olduğu açıklanmayan, hiçbir iktisatçının kabul etmediği ve hiçbir ekonomi kitabında yazmayan teori yüzünden 84 milyon vatandaşımız denek haline getirildi. Cumhurbaşkanı'nın bir anda aklına gelen ve gerçek olduğuna inandığı bu teori yüzünden Türk Lirası, dünya üzerinde en hızlı değer kaybeden para birimi haline geldi. Enflasyon almış başını gitmiş durumda. Asgari ücrete yapılan zam, yılbaşı gelmeden eridi. Vatandaş bu sefaleti yaşarken AK Parti’nin ortaya çıkarttığı, zengin ettiği iş insanları büyümeye devam ediyor. Milletimiz bir liranın hesabını yapıp Halk Ekmek büfelerinde ekmek kuyruğu beklerken bu AK Parti zenginleri, bankadaki döviz hesaplarına bakıp bayram ediyor. Hatta birçoğu, mal varlığının büyük bir kısmını yurtdışına kaçırıyor” dedi.

“MİLLETİN ÇIKARINI LONDRA MAHKEMELERİNE MAHKUM ETTİNİZ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Sektörün önde gelen iş insanlarına bile utanmadan hakaretler yağdırıyorlar. Kendisine sanal bir gerçeklik yaratan bu iktidar, tüm Türk milletini, zengin ettikleri ve besledikleri güruhtan sanıyor. İş insanları ‘böyle devam etmez’ diyor, emekli ‘böyle gitmez’ diyor, asgari ücretli, ‘geçinemiyoruz’ diyor, öğrenci, ‘yemek alamıyorum, barınamıyorum’ diyor, memur, ‘paramız pul oldu’ diyor ama onlar hala daha sanal gerçekliklerinde, ekonomik kriz yokmuş gibi yaşamaya devam ediyorlar. Evet doğru, onlar için yok. Çünkü onların zengin ettikleri kişiler, tüm projelerini hazine garantili yaptılar. Gidilmeyen yollardan, geçilmeyen köprülerden, kullanılmayan tünellerden, uçulmayan havaalanlarından para alıyorlar. Teminatları ise Londra Mahkemeleri… Hani bu iktidar mensupları, beğenmedikleri herkesi ‘dış güçler’ diye suçluyor ya, esas kendileri dış güçlere esir olmuş, ele geçirilmiş durumda. Milletin çıkarlarını Londra Mahkemelerine mahkum ettiniz. Derhal halkımızın önüne sandığı getirin ve milletimizi daha fazla sefalete sürüklemeden, vatandaşın hakkını sömürdüğünüz o koltukları terk edin. İYİlerin yönetiminde Türkiye, çok hızlı bir şekilde refaha ulaşacak”

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER