İyi Partili Akkal Demirci İçin Kanun Teklifi Hazırladı

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Demirci ilçesine İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

İyi Partili Akkal Demirci İçin Kanun Teklifi Hazırladı
İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Demirci ilçesine İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.
Kurtuluş Savaşı döneminde verdiği mücadeleyle büyük bir kahramanlık örneği gösteren Manisa’nın Demirci ilçesine İstiklal Madalyası verilmesi için harekete geçildi. İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, ilçeye madalya verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulmak üzere bir kanun teklifi hazırladı.

Kanun teklifinde, “Demirci Ege Bölgesi’nde Manisa’nın coğrafi olarak en doğusunda yer alan ve rakımı en yüksek ilçesi, yüz ölçümü olarak üçüncü büyük ilçesidir. Demirci tarihinde en dikkate değer dönem olan milli mücadele döneminde Yunan ordusuna karşı verdiği kahramanlık ile göstermiştir. Merkezini Demirci’nin oluşturduğu Akıncılar bölgesi, İstiklal harbinde özgün bir konuma sahipti. Yunan işgalinde olan Demirci halkı, ‘benim meskenim dağlardır’ diyerek işgali tanımayan ve işgale boyun eğmeyerek büyük mücadele vermiştir. Yunan işgaline boyun eğmediği gibi sonuna kadar direnen bu insanlar ise Demirci Akıncıları'dır. Akıncıların başında da dönemin kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı bulunmaktadır. Hukuk mezunu bir mülki amir olan İbrahim Ethem, Akıncı müfrezelerinin komutanıdır ve maiyetindeki müfrezelerin komutanları arasında, Parti Mehmet Pehlivan, Gördes kızı Makbule, Halil Efe gibi kahraman efeler vardır. Yunan işgaline girdikten sonra, kurtuluşa kadar kesintisiz işgal altında kalmayan tek bölge Akıncılar Bölgesi’dir. Bölgenin coğrafi yapısı ve Akıncı müfrezelerinin işgal bölgesindeki milli çeteler olarak dağlarda barınmaları, sürekli ve akıllıca işgalcilere direnmeleri, bölgedeki işgalin defalarca kesintiye uğramasına yol açmıştır. Büyük ölçüde Ankara hükümetinin faaliyetleriyle koordineli hareket eden Akıncılar, aynı zamanda sivil bir direniş hareketidir ve İstiklal Harbi içinde tümüyle gerilla yöntemleriyle başarıya ulaşmış özgün bir gruptur” dedi.

“DEMİRCİ HALKI BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR” 
Teklifin devamında ise, “Demirci Akıncıları, Yunan kuvvetlerine rahat vermemişler, sürekli onları rahatsız etmişler, Sakarya ve Büyük Taarruz öncesinde Büyük Millet Meclis’in emri ile orduya katılmışlar, Meclis’in kendilerine verdiği görevi yerine getirmişlerdir. Gösterdikleri destansı kahramanlık ile Ege’de Yunan’ı püskürterek Kurtuluş Savaşı’nın ve bir milletin tarihinin değişmesine katkı sağlamışlardır. Bu kanun teklifi ile Kurtuluş Savaşında destansı mücadele veren Demirci halkına büyük kahramanlıkları nedeniyle İstiklal Madalyası verilmesi amaçlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER