MHP Demirci ilçe Başkanı Ayhan'a ilk tepki Saadet Partisinden geldi

Demirci MHP ilçe kongresinin ardından gelişmeler devam ediyor. Yeni yönetim kurulu ve kongrede seçilen İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan’ın yerel bir gazeteye yaptığı açıklama ilçede faaliyet gösteren diğer partilerin tepkisine yol açtı.

MHP Demirci ilçe Başkanı Ayhan'a ilk tepki Saadet Partisinden geldi
 Demirci MHP ilçe kongresinin ardından gelişmeler devam ediyor. Yeni yönetim kurulu ve kongrede seçilen İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan’ın yerel bir gazeteye yaptığı açıklama ilçede faaliyet gösteren diğer partilerin tepkisine yol açtı.

MHP ilçe kongresi öncesi delege listesinden isimleri silinen yılların MHP üyesi partililerin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı itirazlarla ilçede uzun süre konuşulan Ayhan yerel bir gazeteye verdiği demecinde Demirci ilçesinde seçilmiş tek parti başkanının kendisinin olduğunu ve diğer partilerde demokrasinin uygulanmadığını iddia etmişti.

Haftalık yayınlanan yerel gazetede çıkan bu haberin ardından ilçede faaliyetlerini sürdüren diğer siyasi partilerden Saadet Partisi ilk tepkiyi gösterdi.

Kongre takvimleri içinde diğer partilerin tüm ilçe başkanları kongrede seçilerek şu anda görevleri başında bulunuyor. Demirci ilçesinde şu an genel merkez tarafından atanmış bir siyasi parti ilçe başkanı bulunmuyor. MHP ile Referandum ile ilçede büyük bir dayanışma içinde bulunan AKP'den bu konuda tepkinin gelip gelmeyeceği de ilçede merakla bekleniyor.

AKP Demirci ilçe Başkanı Ertuğrul Uyar 22 Kasım 2014 günü yapılan ilçe kongresinde sandıktan çıkarak ilçe başkanı seçilmişti. CHP Demirci İlçe Kongresi de 28 Kasım 2015 tarihinde yapılmış, Mustafa Özkıran ilçe başkanı seçilerek görevine başlamıştı.


Amacını aşan bir açıklama olarak nitelenen MHP Demirci İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan ‘ın açıklamalarına tepkiler ise devam ediyor.

Saadet Partisi Demirci İlçe Başkanı Kadir Kalan konuyla ilgili olarak şöyle dedi “

29.01.2017 Pazar günü Saadet Partimizin Demirci ilçe Kongresinin yapılma tarihidir.

35 delegenin oy kullandığı kongremizde daha önceden Saadet Partisi Genel Merkezince atanmış ilçe başkanı olan ben deniz artık kongreden çıkmış, seçilmiş ilçe başkanı olarak partimde halen göreve devam ediyorum.

İlçe Kongremiz Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda SP Genel Başkan Yardımcımız Fatih Aydın Bey, İl başkanımız Metin Bulduk bey, ilçe başkanlarımız, delegelerimiz ve ilçemizin siyasi parti temsilcilerinin ve partililerimiz ile ilçe dışından gelen teşkilat mensuplarımızın katılımıyla gerçekleşmiştir.

SP Demirci İlçe kongremize, 26 Nisan 2017 tarihindeki MHP Demirci İlçe kongresinde başkan seçilen Yılmaz Ayhan beyde o tarihte atanmış ilçe başkanı olarak katılmışlardı.

Kongremize katılan tüm misafirlerimize tekrar bu açıklamam münasebetiyle çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Şahsım gibi atanmış bir başkan olan ve akabinde yapılan ilçe kongresinde MHP Demirci İlçe Başkanlığına seçilmiş Yılmaz Ayhan beyi tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Ancak 3 Mayıs 2017 tarihli ilçemizin yerel gazetesine vermiş olduğu demecinde, Saadet Partisi hakkında “ zorunlu başkanlık sistemi uygulanıyor, Demirci ‘de demokrasiyi sadece biz uygulayıp yaşıyoruz “ gibi talihsiz bir ifade ile “ İlçemiz Demirci ‘de faaliyet gösteren siyasi partiler içinde seçimle işbaşına gelen tek ilçe başkanı benim, diğer partilerde demokrasi uygulanmıyor “ gibi sözleri biz Saadet Partilileri derinden üzmüştür. Çünkü uygulama ve siyası partiler kanununun öngördüğü yasal işlemler bakımından, Yılmaz Ayhan beyinde, Saadet Partisi Demirci İlçe Başkanı ben deniz Kadir Kalan’ın da statü ve unvan olarak arasında fark bulunmamaktadır.

Değerli hemşerilerimizin bu tür söylemlerle ve gazete neşriyatına yansıyan bilgi kirliliğiyle ve en hafif söylemlerle yanıltılmasını Saadet Partisi olarak doğru bulmuyoruz.

Tüm Demircili hemşerilerime yapılan bu açıklamadan ve tarihsel yanıltıcı sonuçlar doğurabilecek talihsiz demeçten dolayı bu izahı yapma gereği duyduk.

Bu vesile ile Saadet Partisi Demirci İlçe Teşkilatı olarak tüm hemşerilerimize saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER