Omuz verdiğimiz bu yük memleket kadar büyük

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili adayı İhsan Temel seçim çalışmalarına başladı. Manisa ve ilçelerindeki birçok programa katılan Temel yaptığı açıklamalarla herkesin ilgi odağı olmaya başladı. Manisa Son Haber internet haber sitemize de özel bir açıklama yapan Temel bu açıklamalarıyla yine gündem oluşturacak.

Omuz verdiğimiz bu yük memleket kadar büyük
 Devlet Bahçeli daha işin başında “Hükümeti AKP-CHP-HDP birlikte kursunlar, çünkü o partiler çözüm sürecinin devamından yana olan partiler” demişti. Daha sonra da sözlerini sürdürmüş, bu partilerin meclis çoğunluğu ve sandalye sayısı hükümet kurmak için yeterli sayının üstündedir, her şartta çözüm sürecinin karşısında dimdik duran MHP’nin süreçcilerle birlikte hükümette yer alması 2012 yılında başlayan süreci ta başından itibaren desteklememesi ile örtüşmeyecekti.

 

HÜKÜMET KURMAYI AKP HİÇ İSTEMEDİ Kİ

Burada CHP ile yapılan görüşmeleri de unutmamak gerekiyor. 32 gün süren hükümet kurma görüşmelerinin ardından uzlaşmaz tavrını ortaya koyanın AKP olduğu da bir başka pencereden görünebiliyor aslında. Milletin artık tek başına iktidar yetkisi vermediği AKP yeniden iktidar olabilme hayali ile seçimleri tekrarlatmak için hiçbir şartla kimseyle hükümet kurmayacağı, CHP’yi 32 gün oyalamasından belliydi. Yoldan geçerken de sadece 2,5 saatlik bir görüşme için MHP’ye uğraması da, bunun kesin bir delilidir.

MHP ‘yi hükümete girmemekle suçlayanlara şöyle bir sorum var.

CHP istemişken ve AKP ile 32 gün görüşmüşken, hükümet kurabildiler mi? CHP’ye hükümet kurma teklifi yaptılar mı?

Habur sınırında teröristleri tören ile karşılayan, hakimleri teröristin ayağına götüren ve HDP ile senelerdir çözüm sürecinde yol arkadaşlığı yaptığı halde hükümette yer alacağız diyen parti ile hükümet kurdular mı?

Bu partilerle hükümet kurabilecekleri halde, kurmadılar ve kendi kaprislerini MHP’nin omuzuna yüklemeye çalıştılar.

Farzedelim ki, MHP ile en başta hükümet kurma çalışmalarını yapmış olsalardı, MHP’nin şartlarını kabul edip hükümet mi kuracaklardı?

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana Milli birlik ve bütünlüğümüz konusunda ne demiş isek tavrımız ve kararımız asla değişmemiştir.

AKP gibi bir gün önce söylediğimizi, ertesi gün yalanlamadık.

Çözüm sürecinde valilere operasyon talimatını biz vermedik diyenler ertesi günü ise terörün üstüne gidilmeyişini bürokratların üstüne atarak bu işten sıyrılmaya çalıştılar.

 

Ultrabet style="font-size: 16px;">

ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YI GÜÇLENDİRDİ

Mesela; Çözüm sürecini analar ağlamasın diye başlattık diyenler, terör belasıyla karşılaşınca şimdi utanmadan tekrar terörle baş etmek için AKP’nin tek başına iktidarı için milletten tekrar oy istiyorlar, millet 7 Haziran seçimlerinde iyi ki bunlara tekrar tek başına iktidarı vermemiş, bizim milletimiz ferasetlidir, eğer verseydi PKK’nın yarım kalan yığınak işi AKP’nin bu döneminde Demirci’de bile PKK yığınağını tamamlayıp Allah muhafaza bir gece bütün ülkeyi teslim alacak hale gelecekmiş.

 

SEÇİMLERDE AKP’YE OY VERMEK SÜRECİN DEVAM ETMESİNİ İSTEMEKTİR

Allah korumuş. AKP’ye yeniden verilecek bir iktidar yetkisi halinde PKK’nın yarım kalan silah ikmal gücünün tamamlanmasına yarayacak. Burada Türk milletinin oy verirken iki kere düşünmesi gerekiyor. Bugünkü teröre sebep olanlar, aslında terörü alttan alta kendileri büyütmüşlerdi. Terörü büyütenlerin terörü bitirmesi beklenebilir mi? Sonuçta MHP’nin her dediğine gelenler, bugün meydanlarda seçmeni aldatmak için bozkurt çekip “Ne mutlu Türküm diyene” derlerse şaşırmamalı.

 

DEVLET YÖNETMEK FERASET VE DİRAYET SAHİBİ OLMAYI GEREKTİRİR

Hatırlanmalıdır ki, bizi yok cemaat aldattı, yok bürokratlar aldattı, yok KCK aldattı deyip durdular. Hep aldatıldıklarını söyleyip durdular. İnsan bir kere aldanır, iki kere aldanır. Daha fazla aldanmak ahmaklıktır. Devlet yönetmek ahmaklığı kaldırmaz. Devlet yönetecek kadrolar feraset ve dirayet sahibi olmalıdır.

MHP HALKA ASLA YALAN SÖYLEMEDİ

Biz asla sözümüzden dönmedik. Dün söylediğimizi bugün yalanlamadık. Yola Müslüman çıkıp, Kâbe’den putperest dönmedik. İnsanlara havayı bile vaat ederek, dünyalarını cehenneme çevirmedik.

Ben hiç kimseye, hiçbir şey vaat etmeden, siyasi gevezelik yapmadan, kalıcı eserler yaptım ortaya koydum, halkım da gördü.

OMUZ VERDİĞİMİZ BU YÜK, MEMLEKET KADAR BÜYÜK

Biz siyaseti birileri gibi menfaat ve ekmek kapısı görmedik. Milletvekili olduğumuzda da aynı şiar ve düsturla memleketimin yükünü omuzlamaya hazırım.

Biz önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyen bir siyasi hareketin mensuplarıyız.

Biz bir menfaati veya bir çıkarı elde etmek için yüce İslam dinini elverişli bir araç haline getirmedik. Biz Allah’ın dinini doğrudan doğruya sadece yaşadık. Biz dini bazıları gibi ağzımızda gargara yapmayıp, kalbimizde ve gönlümüzde taşıdık, hayatımızda da yaşadık.

Demirci Belediye Başkanlığımız döneminde de çalmadık, çaldırmadık belediyenin kaynaklarını sadece vatandaşa hizmet için harcadık.

Yaptığımız kalıcı eserler şu an meydanda.

Demircili ve Manisalı hemşerilerim 1 Kasım seçimlerinde ülkemizin içinden geçtiği bu kritik dönemde yine en doğru kararı verecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum.

Hepsine sizin aracınızla selam ve saygılarımı sunuyorum.

ÖZEL HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER