Saniye Ağgül milletvekili adayı olabilmek için istifa etti

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Milletvekili erken seçimleri için Demirci ilçesinden ilk istifa geldi. Kamuda çalışanların milletvekili adayı olabilmesi için istifa takvimini başlatan YSK’nın bu kararının ardından partilerde seçilmiş ve kamuda çalışanlar için istifa ederek, milletvekili aday adayı süreci de başlamış oldu.

Saniye Ağgül milletvekili adayı olabilmek için istifa etti
 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Milletvekili erken seçimleri için Demirci ilçesinden ilk istifa geldi.Kamuda çalışanların milletvekili adayı olabilmesi için istifa takvimini başlatan YSK’nın bu kararının ardından partilerde seçilmiş ve kamuda çalışanlar için istifa ederek, milletvekili aday adayı olma süreci de başlamış oldu.

Geçtiğimiz son iki seçimin Demirci’den ilk kadın adayı olarak seçimlere giren Saniye Ağgül CHP ‘den yeniden aday olabilmek için öğretim görevlisi görevinden bugün istifa etti.

Kendisine ait sosyal medya hesabından niçin milletvekili olmak istediğini açıklayan Ağgül öğrencilerine hitaben verdiği mesajında istifasını da tüm kamuoyuyla paylaşmış oldu.


Saniye Ağgül’ün mesajı şöyle… ;
Çok Sevgili Öğrencilerim (Öğretmen Adaylarım)

Bugün bu dünyadaki en büyük hayalim için hayatıma dair tüm riskleri göze alarak üniversite hocalığı görevimden ikinci kez istifa ediyorum. Sizleri o kadar yanlış, o kadar ters, o kadar saçma bir dönemde bırakıyorum ki... Yarım kalan sınavlar, konular, sunumlar... İnanın ben, bir haftadır yemek de yiyemiyorum uyku da uyuyamıyorum. Sakın bana gönül koymayın ben bu yola milletleri kurtaracakların yalnız ve ancak öğretmenler olduğuna inanırken o dayanamadığımız intihar haberlerini artık duymayalım diye çıkıyorum. Sizlere bizim verdiğimiz diplomalar geçerli sayılsın, diye çıkıyorum.

Kitap inceleme derslerimizde kitaplarımızın durumlarına nasıl üzüldüğümüzü hatırlayın ,onun için çıkıyorum.

Bir kadın milletvekilinin verilen görevlerin dışında nasıl bir farkındalık yaratabileceğini, bir kadının neler başarabileceğini göstermek için yola çıkıyorum.

Halide Ediplerin ölmediğini Manisa’dan o devrim ateşini yakacaklarını göstermek için yola çıkıyorum.

Ne demişti İngiliz düşünür “bana sözcükleri yerli yerinde kullanma gücünü verin dünyayı yerinden oynatayım. İşte onun için tam da onun için yola çıkıyorum”.

Evet, ben bu zorlu yolculuğa çıkmaya tüm ruhumla,tüm azmimle bir kez daha hazırım.Çünkü dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim,bu hasret,bu dava bizim, bu cumhuriyet bizim..Sizlerden tek bir ricam var, lütfen geri dönmemem için dua edin. Aydınlık ve güzel yarınlarda buluşmak üzere.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 15:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman eryılmaz
Süleyman eryılmaz - 6 yıl Önce

Saniye Aygül’e tam destek insallah bu sefer olur mükemmel biri Sarıgöl’den selamlar...

SIRADAKİ HABER