“Yuntdağı Artık Uyandı” Diyen Köylüler ve Muhtarlar Veryansın Etti

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, yüksek oy oranına sahip olmasıyla seçimlere büyük etki eden ve yıllardır sağ seçmen olarak tanımlanan Yuntdağ Bölgesi’nde bu kez rüzgar farklı esiyor.

“Yuntdağı Artık Uyandı” Diyen Köylüler ve Muhtarlar Veryansın Etti


BİZ ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ
KEKLİK ARTIK ÇANTADAN ÇIKTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yıllardır ulaşamamaktan dert yanan Yuntdağlı vatandaşlar ve muhtarlar CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’e desteklerini açıkça ifade etti. Daha önceleri hep Cengiz Ergün’e oy verdiklerini belirten bir muhtar ise “Bundan sonra oy yok. Biz artık çantada keklik değiliz. Keklik çantadan çıktı, Yuntdağı uyandı.” ifadelerine yer verdi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, Yunusemre ilçesindeki seçim çalışmasını bu kez de Yuntdağ Bölgesi’nde sürdürdü. Kırsal mahalleleri ziyaret ederek köylülerin sorun ve taleplerini dinleyen Ferdi Zeyrek, burada halkın yoğun ilgisi ve açık desteği ile karşılaştı. Manisa merkezde, halk arasında sağcı bölge olarak tanımlanan ve geçmiş yıllarda birçok seçimin kaderini değiştirmesiyle ünlü olan Yuntdağ bölgesinde yaşayan yüzlerce vatandaş, yerel yönetimlere ulaşamamazlıktan ve köylerine ilgisiz kalındığından dert yanarak bu kez değişimden yana olacaklarını ifade ettiler.  


“BEN HEP BUNLARA OY VERDİM ARTIK ONLARA OY YOK”
Köylerine hizmet götürmek için mevcut belediye başkanından randevu dahi alamadıklarını belirten Karakılınçlı Mahalle Muhtarı İhsan Ökdem, sitemini şu sözlerle dile getirdi;
63 yaşındayım, yıllardır ben bunlara hep oy verdim. Ama bundan sonra yok abi. Biz artık çantada keklik değiliz. Keklik çantadan çıktı. Biz dertliyiz. O kadar dilekçe attım önlerine. Adamlar randevu vermiyorlar. Kurmuşlar bir düzen gidiyorlar. 1O yıldan beri muhtarım, yemin ederim bir gün bile gidip ulaşamadım ya. 2 dakika bize ayırıp derdimizi dinle arkadaş ya! Bu kadar ulaşılmaz mısın? Bu kadarı da olmaz, bu kadarı da insanı isyan ettirir yani. Şu altyapımız olsa buralar cıvıl cıvıl olacak. 52 sene olmuş altyapı boruları döşeneli. Defalarca gidip dilekçe verdim. Sonra diyorlar ki “muhtarınız gelip dilekçe vermiyorsa biz ne yapalım”. Seçim zamanı gelip buralara muhtarlara suç atmaları biz yemeyiz. Bu kadar fırıldak olmaya da gerek yok. Bizim köyde bazı kanser olayları oluyor. Ben bunu buraya bağlıyorum. Tam 52 sene olmuş. 3 sene önce buranın ölçümü projesi çizildi. Sadece kazılacak ve su boruları değişecek, altyapı yapılacak. Ne arayan var ne gelen ne giden var. İnsan seçimlerden sonra gelir köye bir hal hatır sorar. Sen bizden oy aldın ya. Niye sormuyorsun ya? Çok mu büyüdün? Bu kadar çok mu ala arşa yükseldin? Biz bıktık usandık. Biz artık parti olarak bakmıyoruz. Size Ferdi Zeyrek olarak, Manisa’nın evladı olarak bakıyoruz. Sizi duyuyoruz, ilçelerde de size duyulan sevgiyi saygıyı görüyoruz. İnşallah hayırlısı olur, sizin hakkınızda duacıyız başkan olmanız için. Elimizden gelen desteği de göstereceğiz. İster muhtar olayım ister olmayayım, ister büyükşehir bize hizmet versin veya vermesin bundan sonra onun karşısındayım. Bıktım başkanım bıktım.”


“SİZİN YILLARDIR BEKLEDİĞİNİZ ALTYAPI CENGİZ ERGÜN’ÜN KIZINA GİDİYOR”
Vatandaşların ve muhtarın Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkındaki şikayetlerini dinleyen Ferdi Zeyrek ise şunları söyledi; 
“Altyapıdan söz ettiniz muhtarım. Altyapı kime gidiyor biliyor musunuz? Karakoca köyünü biliyorsunuzdur. Birgün orada bir çalışma oluyor. Ağaçlar falan kesiliyor. Biz de merak ettik tabi. Dedik ki “Ne oluyor burada?” diye. Önce oraya altyapı yapıldı yüzlerce ağaçların kesildiği yere. Sonra sıcak asfalt yol yapıldı. Yukarıda bir tane tarla var. Tarlada da villa yapacaklar. Soruşturduk kimin burası diye. Kimin arsası çıktı biliyor musunuz? Cengiz Ergün’ün kendi kızının. Kendi kızına villa yapmak için yüz yıllık ağaçları keser, altyapıyı götürür, asfaltı götürür ama buradaki insanlar bekler!”


“BİZ ONUN GİBİ OLMAMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK”
Yuntdağı bölgesinde yaşanan sorunları çözmek için 31 Mart seçimlerinde destek isteyen Ferdi Zeyrek; “Onların bakış açıları artı şu; Nasılsa gitmesek de yapsak da yapmasak da bize oy atıyorlar. Yuntdağı’nın geneline bu şekilde bakıyor. Neden hizmet edeyim ki diyor. Zaten oy atıyorlar diyor. Ama ne yazık ki devamlı aynı yere oy atarak da farklı bir hizmet beklenemez. Değiştirmek sizin elinizde. Bu buranın kaderi değil, tercihi. Diyorsunuz ya ona ulaşamıyoruz diye, inanın hiç kimse ulaşamıyor ona. Sadece siz değil. Burada herkese bir görev düşüyor. Eğer değişimi gerçekleştireceksek, herkes elbirliğiyle birlik olmalı. Bana diyorlar ki, seçilirsen sen de buralara gelmeyecek misin? Ben de diyorum ki zaten buralara gelmeyen bir belediye başkanı var. Biz onun gibi olmamak için bu yola çıktık.” diye konuştu. 


“5 YILDIR EN AZ 20 TANE DİLEKÇEM VARDIR”
Davutlar Mahallesi Muhtarı Arif Gerçek ise defalarca kez dilekçe vermelerine rağmen sorunların bir türlü çözülmediğini söyledi. Muhtar Arif Gerçek; “En son belediyeye girememe kararı aldık. Eski muhtarımız kanalizasyonu İl Özel İdare zamanında döşetti. 5 yıldır en az 20 tane dilekçem vardır. Her gelen Kanalizasyon Daire Başkanının birebir sözü var. Buradaki kanalizasyonlar direkt kanalın içine akıyor. Hayvanlarımız kanaldan su içiyordu. Suyumuz kesilirse köylüler oradan su içiyordu. Ama artık maalesef hayvanlar da su içmiyor, insanlar da oradaki balıktan dahi yemiyorlar.” dedi. 


“BİZE BİR TANE EMANET OY VERİN, OYLARINIZIN HİZMETE DÖNÜŞECEĞİNE SÖZ VERİYORUM”
Her köyün sorunlarının benzer olduğunu söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, mahallelilere şusözlerle seslendi; “Köylerde altyapı ile ilgili sorunlarınız var. Altyapı olmadığı için her şey buradaki dereye akıyor, içme sularınıza karışıyor, hayvanlarınızın içme sularına karışıyor. Ulaşımla ilgili sorunlarınız var. Ve diğer sorunlarınızı muhtarlarımla konuştuk. Bunların hepsi, yol, su, ulaşım Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevleri. Ama 15 yıl olmuş, mevcut belediye başkanı bir kere köyünüze gelip yanınıza oturmamış, derdinizi dinlememiş. Gelip oturmayı boş verin muhtarlarımıza bir kere bile randevu vermemiş. Böyle bir anlayış böyle bir zihniyet olursa, maalesef siz de burada bu şekilde yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Bu işin AK Partisi MHP’si, CHP’si yok. Bize bir tane emanet oy verin ve bu oyunuzun nasıl hizmete dönüştüğünü görün. Ben bunun sözünü veriyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER