Şampiyon yoğun bakıma alındı

Naim Süleymanoğlu’ndan kötü haber geldi. Halter sporunda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu karaciğer yetmezliği hastalığından yoğun bakıma kaldırıldı.

Şampiyon yoğun bakıma alındı
 Naim Süleymanoğlu’ndan kötü haber geldi. Halter sporunda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Naim Süleymanoğlu karaciğer yetmezliği hastalığından yoğun bakıma kaldırıldı.

Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Naim Süleymanoğlu'nun karaciğer nakli olmadığı takdirde hayatını kaybedeceği öğrenildi.

Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

Hastaneye kaldırıldığını kimseler duysun istemedi!

Hastalığının kimse tarafından bilinmesini istemeyen Naim Süleymanoğlu, en yakınlarına şu sözleri söyledi: "Kimseye söylemeyin, kimseden benim için bir yardım sakın talep etmeyin, kimseyi aramayın, zaten yaşımı doldurdum. Ölürsem ölürüm."

Çocuğundan bile hastalığını saklayan Naim Süleymanoğlu'nun durumunun ciddiye binmesinin ardından, yakınları Halil Mutlu'ya haber vermek zorunda kaldı.

Süleymanoğlu'nun 2 aydır yoğun tedavi gördüğü kaydedildi. Geçen hafta iyileşip taburcu edilen Cep Herkülü, iki gün sonra tekrar fenalaşınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Naim Süleymanoğlu Kimdir?

23 Ocak 1967'de Bulgaristan'da dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu, haltere 1977'de başladı. 15 yaşında iken Brezilya'da düzenlenen dünya gençler halter şampiyonasında 52 kiloda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında rekor kırarak yine şampiyon oldu. Böylece halter tarihinde en genç dünya rekortmeni ünvanını aldı.

 

Şampiyonun Öyküsü

O dönem “Naim Süleymanoğlu Türkiye’ye kaçmak istiyor” söylentisi kulaktan kulağa yayılmaya başlamıştı. Bu söylenti Bulgarları öylesine korkuttu ki Naim’i 1986 yılındaki Dünya Şampiyonası’na götürmeme kararı aldılar.

Kaçacağından korktukları için koruma ordusu takmışlardı peşine… Çalışkan karakteri ve hırsıyla, ülkeye şampiyonluklar kazandıracağına kesin gözüyle bakılıyordu.

Söylentiler doğruydu. Cep Herkülü, ait olduğu yere, Türkiye’ye iltica etmeyi kafasına koymuştu. Büyük firar vakti gelmişti… Fakat nasıl gerçekleşmeliydi bu zorlu kaçış?


Ve Turgut Özal girdi devreye… Korumaları atlatıp, Kendisini saklayan Türklerle bir eve sığındı önce Naim Süleymanoğlu. Durumdan Büyükelçilik haberdar edildi ve ardından olay Turgut Özal’a intikal etti.

Film gibi bir kaçış hikâyesi olmuştu. Naim, Melbourne’da korumaları ve kafileyi atlatıp bir kafeye oturdu ve onu arkadaki tuvaletten kaçırdılar. Datsun marka sarı bir otomobile bindirip bir kahvehaneye götürdüler. Ardından saklandıkları eve geçildi ve büyükelçilik durumdan haberdar edildi.

Naim’i getirmek için aracılar 7 milyon dolar istedi. Bu yüksek teklife rağmen Özal, “Naim derhal getirilsin” emri verdi ve özel uçak gönderdi.

Naim Süleymanoğlu kazandığı şampiyonluklar, kırdığı rekorlarla Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyurdu. 1988 yılında, Time dergisine kapak olan ilk Türk sporcu olma başarısını gösterdi.

Tüm kaçış planlamalarının, gözden çıkarılan 7 milyon doların karşılığını fazlasıyla vermişti cep Herkülü. Daha iyi bir ülke reklamı yapılamazdı bu şartlarda. Hem Dünya’da hem Türkiye’de ilham kaynağıydı artık Naim Süleymanoğlu.

 

Demirci ilçesini de ziyaret etmişti

1996 yılında dönemin ANAP’lı Belediye Başkanı Mehmet Babayiğit döneminde şampiyon halterci Naim Süleymanoğlu Demirci ilçesini de ziyaret etmişti.

1995'de Çin'de düzenlenen dünya şampiyonasında sakatlığı devam etmesine rağmen 3 altın madalya kazanmayı başaran Naim Süleymanoğlu tüm dünya spor medyasının gözdesi iken 1996 yılı başında Demirci ilçesinde ilçe girişinde büyük bir konvoyla karşılanmış, üstü açık bir kamyonetin üstünde Demirci turu atmıştı. Demirci Hisar Kaplıcalarını da gezen şampiyonu onlarca basın mensubu izlemiş ve o dönem Demirci ilçesinin de bu sayede reklamı yapılmıştı.


Naim Süleymanoğlu’na Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören sırasında altın hediye edilmiş ayrıca o dönem Ahi Evran Sanayi sitesinde tapulu bir arsa da armağan edilmişti.



Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER