Açıl Oto Gaz Demirci'de iş sağlığı ve güvenliği

Manisa ‘nın Demirci ilçesinde faaliyet gösteren Açıl Otogaz-Demirci iş sağlığı ve güvenliği uzmanı İlhan Atlı tarafından çalışanlarına iş güvenliği eğitimi verildi.

Açıl Oto Gaz Demirci'de iş sağlığı ve güvenliği
selcuk
 Manisa ‘nın Demirci ilçesinde faaliyet gösteren Açıl Otogaz-Demirci iş sağlığı ve güvenliği uzmanı İlhan Atlı tarafından çalışanlarına iş güvenliği eğitimi verildi.
İşyerinde görev yapan personel ve stajyerlere temel iş güvenliği yanı sıra LPG'li araçların işyerindeki servis montaj ve tamiri sırasında alınması gereken ön tedbirlerin yanı sıra işlemlerin devam ederken işyerindeki mevcut erken uyarı sistemlerinin kontrolü ve yangına karşı alınacak tedbir ve önlemlerle yangına ilk yapılacak müdahaleler konusunda eğitim verildi.



İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ

Manisa nın Demirci ilçesinde halıcılık sektöründe iş sağlığı ve güvenliği

01.01.2014 yılından itibaren tüm Türkiye’de uygulanmaya başladığı andan itibaren Manisa’nın Demirci ilçesinde bulunan halı ve iplik fabrikalarında iş sağlığı güvenliği hizmetleri başlamış oldu.

Tüm işletmelerde iş sağlığı güvenliği eğitimleri verildi bunu akabinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde röntgen, hemogram, odyometri , solunum fonksiyon testleri yapılarak uzman raporları İşyeri hekimi Dr. Mesut Ersönmez tarafından değerlendirildi.
Sağlık sonuçlarına göre çalışanların işe uygunluk raporları düzenlendi. Kalp problemi olan hastalar tespit edilerek, gerekli yerlere gönderilerek ileride meydana gelebilecek kalp krizlerinin bir nebze önüne geçilmeyen çalışıldı.



İşletmelerde yapılan ortam ölçümleri toz ölçümü, gürültü ölçümü, aydınlatma ölçümü ve vinç, transpalet basınçlı kapıların yıllık periyodik muayeneleri yaptırıldı

Yapılan ölçümlerin sonucunda eksiklikler tespit edilerek düzeltildi çalışanların daha rahat bir ortamda çalışmalarında toz maskesi ve kulaklıklar dağıtıldı çalışanlara nasıl kullanmaları ve korumaları konusunda eğitim verildi.


Daha güzel bir Türkiye daha verimli bir çalışma ortamı için iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyalım.

Kazasız günler dilerim.

İlhan Atlı

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER