Murat Akgün dijital pazarlamanın avantajlarını anlattı

Demircili Hemşerimiz Murat Akgün kariyerinde her geçen gün kendi alanında başarılara imza atmaya devam ediyor.

İzmir’de faaliyet gösteren Mutfak Yapım Dijital Medya Ajans Başkanı Murat Akgün, dijital teknoloji ve pazarlama dünyası ile ilgili birbirinden ilginç açıklamalar yaptı.

Ege Telgraf Web Tv’de yayınlanan “Gündem Özel” programında canlı yayın konuğu olan Akgün, program sunucusu İbrahim Koçbaş’ın dijital pazarlama ile ilgili sorduğu sorulara cevap verdi.

Mutfak Yapım Dijital Medya Ajans olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Akgün, dijital pazarlamanın avantajlarını anlattı. Zamana dayalı bir koşuşturma içinde devam eden yaşam içinde bu sektörün ulaşılabilirliliği ve seçenekler konusundaki avantajlarını samimi ifadelerle anlattı.

Programda yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Akgün, Mutfak Yapım Dijital Medya Ajans olarak sektörde hangi kollarda faaliyet gösterdiklerini anlatırken, tüketiciye ulaşabilmek ve daha çok ürün sunabilmek için alternatif pazarlama yöntemleri hakkında da önemli bilgiler verdi.

“İşin mutfağında olmak istediğimiz için bu ismi tercih ettik. Günümüzde benzeri firmaların yabancı dille karizmayı düzeltmek arasında bir yol aldığını gözlemliyoruz. Biz Türkiye’de hizmet veren bir firma olduğumuz için Türkçe bir isim seçmeyi uygun gördük. Hizmetlerimizi kendi ekip arkadaşlarımızla ve altyapımızla sunmaya özen gösteriyoruz. Yaklaşık 20 kişilik bir kadromuz var. Piyasadan transfer ettiklerimizin yanı sıra kendi geliştirdiğimiz arkadaşlarımız da mevcut. İzmir’i, İstanbul ya da Ankara ile kıyasladığımızda biraz da iklimden kaynaklanan bir yavaşlık söz konusu. Biz de bu yavaşlığın içerisinde hızlı adımlar atmaya çalışan bir firmayız. Hayata geçirmeye çalıştığımız kendi projelerimiz de var; ama müşterilerimize de oldukça kaliteli hizmetler vermeye çalışıyoruz” diyen Akgün Sanayi Bakanlığı’nın bu sektörde yapılan çalışmalara çok duyarlı ve hep destek verdiğinin altını da çizdi.

Dijital pazarlama sektörünün okulunun olmadığını ve iş hayatına girecek olan gençlerin bu konuda açılan kurslara devam etmesini tavsiye eden Akgün, “Sadece kursa gitmenize de gerek yok. İnternet üzerinden alabileceğiniz sunum programlarıyla da kendinizi geliştirebilirsiniz. Gençler kurs alıyor, okul okuyor ama burada öğrendikleri bilgiler gerçek hayatta istenilenle pek bağdaşmıyor. Okuldaki eğitimler teori ağırlıklı olduğu için geriden gelmek zorunda kalıyorlar. Üniversiteye ya da okula gitmek tabi ki önemli ama öncelik gelişim. Kendinizi geliştirebilirseniz, bu konuda merakınız da varsa zaten bir yerden sonra başarıyı yakalıyorsunuz.” Dedi.

Dijital pazarlamanın perakende satıştan, toptan satışlar noktasına taşınması gerektiğini de vurgulayan Murat Akgün, firmaların dijital pazarlamada firmaların rakiplerine fark yaratarak, sektörde ticari olarak büyüyebileceklerine de dikkat çekti.

Murat Akgün Kimdir?
Murat Akgün 1994 yılından beri radyo programcısıdır.

1994 yılından beri Manisa Adana ve İzmir’ de bir çok radyo istasyonunda çalışmıştır. 

Radyo programcılığının yanı sıra radyo istasyonlarında yayın yönetmeni ve radyo müdürlüğü görevlerini de icra etmiş. 2 özel radyonun kuruluş aşamasında da bulunmuştur. 

Radyo programcılığının haricinde prodüksiyon bilgisi de bulunmaktadır. 

Murat Akgün aynı zamanda seslendirmendir. Yıllarca küçüklü büyüklü bir çok firmanın sesi olmuştur. 

Tv Em, Sky Turk Tv, Tnt Tv, Beyaz Tv, Teve2, Kanal D kanallarında bir çok programda da aynı zamanda seslendirmen olarak görev almıştır. 
2014 yılından beri de Kanal D grubunda başta Magazin D olmak üzere magazin programlarının sesidir. 

2015 yılından itibaren Mutfak Yapım Filmcilik (www.mutfakyapim.com) şirketini de kurarak ilk başta yerel tv kanalları için programlar hazırlamış, devamında da şirketin büyümesiyle birlikte Web Sitesi – Sosyal Medya Yönetimi – Tanıtım Filmleri gibi alanlarda hizmet veren bir dijital ajansa evrimleştirmiştir. 

Şu anda hazırlamakta olduğu radyo programları Türkiye’ de bir çok radyoda yayındadır.

Akgün evli ve 1 çocuk babası.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 01:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER