İddiaların ardından süren sessizliği istifalar bozdu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde AKP’den istifalar devam ediyor. Turgutlu Devlet Hastanesi, Tapu Müdürlüğü ve hazine arazisi üzerine ruhsatsız yer yapan AKP’li yönetici ile ilgili iddialar ilçede ayyuka çıkınca beraberinde de partiden istifalar gelmeye başladı.

İddiaların ardından süren sessizliği istifalar bozdu

19 ve 20. Dönem Manisa Milletvekili ve araştırmacı yazar, Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Tevfik Diker’in Turgutlu ilçesini ziyareti sırasında bu iddialar vatandaşlarca kendisine iletilmişti.

Diker’de kendisine gelen bilgi, görüntü ve belgeleri sosyal medya hesabı ve devletin ilgili kurumlarıyla paylaşmış, gereğinin yapılmasını talep etmişti.

Tevfik Diker Yolsuzlukla Mücadele Derneğini kuran tek parlamenter olarak tarihe geçti. Diker inatla yolsuzlukların üstüne giderken, kendine güvenen milyonlarca vatandaşı da peşine taktı. Diker'e her gün belge. bilgi ve ihbarlar yağarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da kendisiyle sık sık görüşerek olayları takip ediyor.

DEVLET HASTANESİNDE MS HASTASI PERSONELE NÖBET TUTTURULDUĞU İDDİASI

Turgutlu Devlet Hastanesinde MS hastası olduğu iddia edilen personele nöbet tutturulduğu iddiaları da vatandaşlarca Diker’e iletilmişti. Turgutlu ilçesini ziyaret ettiği sırada vatandaşların büyük bir ilgisiyle karşılaşan Diker, Alaşehir, Akhisar, Manisa ve diğer yerlerde ortaya çıkan kurumlardaki seks, ve yolsuzluk iddialarının ardından, bu olaylardan haberdar olan vatandaşlar kendisine Turgutlu ilçesi ile ilgili gelen iddia ve belgeleri vermiş, Diker ise yine bu iddiaları da devletin kurumları ve bakanlıklarla da paylaşmıştı.

Turgutlu ilçesinde en dikkat çekenlerden biri olarak hastanede çalışan bazı şahısların siyasi kimliklerle iç içe geçmiş ve ahlaki kurallara aykırı davranış ve yasak ilişkilerinin olduğu da yine iddialar arasında yer almıştı.

HAZİNE ARAZİSİ ÜZERİNE BİNA YAPILMIŞ

Turgutlu ilçesinde Diker’e ulaşan bir başka iddia ise şöyleydi. Hazine arazisi üzerine ilçedeki Öğretmenevi inşaatından artan malzemelerle yer yapılmış ve burada AKP’li yöneticiler iddialara göre içki sofraları kurarak, sürekli bu kaçak olarak hazine arazisi üzerine, kamunun malzemeleriyle inşa edilip , döşenmiş mekânda misafirlerini ağırladıkları da iddia edilmişti.

AKP TURGUTLU VE MANİSA İL SESSİZLİĞİNİ KORUDU

AKP TURGUTLU İLÇE BAŞKANI KAZIM DİLEK

AKP MANİSA İL BAŞKANI BERK MERSİNLİ

Diker’in bu iddialarının ardından Turgutlu ilçesinde herkesçe bilinen ama dillendirilemeyen bu iddialar ortalıkta konuşulur hale gelmişti. Bu konuda AKP Turgutlu ilçe Başkanlığı ve AKP Manisa İl Başkanlığı sessizliğini korurken, Turgutlu kamuoyunda konuşulan bu konulara AKP’li milletvekillerinden de herhangi bir açıklama getirilmemişti.

İDDİALARIN ARDINDAN SESSİZLİĞİ İSTİFALAR BOZDU

İŞTE İSTİFA EDENLER.....

BESİM GÜRTÜRK

MUSTAFA KESKİN

ŞEREF ÖZCAN

BÜLENT İSEN

SESSİZLİĞİN ARKASINDAN İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Bu suskunluk döneminin ardından Turgutlu AKP ilçe yönetiminden ve parti üyeliklerinden istifalar da peş peşe gelmeye devam ediyor. Şu ana kadar 4 kişinin noter aracılığıyla istifalarını AKP Genel merkezi ve ilçe Başkanlığına gönderdikleri öğrenildi. Bülent İsen, Şeref Özcan, Besim Gürtürk ve Mustafa Keskin noter aracılığıyla istifalarını partiye gönderdiler. Gönderilen istifa dilekçelerinin içeriğine bakıldığında da Turgutlu ilçesinde ayyuka çıkan iddiaların ciddiyeti rahatlıkla anlaşılabiliyor. İstifa edenlerden birinin Noter aracılığıyla hem AKP Genel merkezine, hem Manisa AKP İl Başkanlığına hem de İlçe Başkanlığına gönderdiği istifa mektubunda şöyle denildi.

“ Sayın yetkili, son zamanlarda Turgutlu Kamuoyunda tartışılan AK Parti Turgutlu Yönetim Kurulu Üyesi bir arkadaşımın da isminin geçtiği bazı kurumlarca etik ve ahlaki olmayan hadiseleri üzüntüyle duymaktayım. Ayrıca İlçe Başkanımız tarafından bu arkadaşımız ile ilgili hiçbir disiplin sürecinin işletilmemesi beni daha da derinden üzmüştür. Çok sevdiğim ve inandığım Ak Parti ve Genel Başkanıma bu tür hadiselerin zarar verdiğine inanmaktayım. Bu vesileyle Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeliğinden üzülerek istifa ediyorum. İstifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını dilerim.”

AKP İLÇE BAŞKANI VE İL BAŞKANI TELEFONLARA ÇIKMIYOR

Gelen son istifaların ardından konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Turgutlu AKP İlçe Başkanı Kazım Dilek defalarca çaldırmamıza rağmen telefona çıkmadı. AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin de telefonuna ulaşılamadı.

Hem iddialar, hem de bu iddiaların tetiklediği istifalarla ilgili açıklama yapmak isterlerse hem Sayın Dilek’e, hem de Sayın Mersinli’ye sitemizin haber sütunları açıktır. İlkeli ve etik yayıncılık gereği onlardan da açıklama geldiği takdirde yayınlayacağız.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER