Kimse Birbirini Alırken, Verirken Görmüyor..Sadece Dualar Peşi Sıra Geliyor

Turgutlu’da bir işadamı, maddi sıkıntı çeken vatandaşların ekmek yardımı almasını sağlayan Askıda Ekmek Uygulamasını, ihtiyaç sahiplerinin çekinmeden ekmek alabilmeleri için sokağa çıkardı.

Manisa Son Haber
Kimse Birbirini Alırken, Verirken Görmüyor..Sadece Dualar Peşi Sıra Geliyor

Hem ihtiyacı olanlar için bir sosyal sorumluluk projesi hem de israfı önlemenin bir yöntemi olan Askıda Ekmek Uygulaması Turgutlu ’da bir esnaf iş adamı tarafından alışılmışın dışında uygulanmaya başlandı. İş Adamı Ümit Solmaz  Ekmek uygulaması, faaliyete geçtiği günden bu yana vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan bir uygulama oldu. Türkiye’de yaklaşık 10 yıl önce uygulanmaya başlayan ve o dönemlerde çok ses getiren Askıda Ekmek Uygulaması’nın normal uygulama şekli fırın veya market alanının içinde yapılırken, ihtiyaç sahiplerinin bu ücretsiz ekmeklerden utanıp sıkılmadan faydalanabilmesi için Askı Ekmeklerini dolapta sokakta bulunduruyor.


 Ücretsiz ekmekleri dışarıya çıkardık.  Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız hiç bir kimseye fark ettirmeden ihtiyacı olan ekmeği askıdan alıp yoluna devam edebiliyor. Hedefimiz kimsenin aç kalmaması ve zor durumda olanların da aynen Osmanlı Dönemindeki sadaka taşları uygulamasında olduğu gibi kimse görmeden ekmek ihtiyacını karşılaması” diye konuştu.Turgutlulu İş Adamı Ümit Solmaz'ın Askıda Ekmek Projesi Halkın Taktirini Kazandı Turan Mahallesi Pazar Sokak askıda ekmek uygulamasının yapıldığı yer.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER