Manisa Son Haber Yine Ses Getirdi! Üzüm Hırsızlarına Karşı Bekçi Atandı

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Derbent Mahallesindeki bir üzüm bağına giren hırsızlar 500 ila 600 kilogram ağırlığındaki yetişmiş ve satışa hazır olan üzümleri keserek, bir kamyonete binerek olay yerinden kaçmışlardı.

Manisa Son Haber
Manisa Son Haber Yine Ses Getirdi! Üzüm Hırsızlarına Karşı Bekçi Atandı
selcuk

Manisa Son Haber’de meydana gelen bu hırsızlık olayının habere yansıması sonrası Derbent Mahallesinde sıcak gelişmeler yaşandı.

49 yaşındaki üzüm bağının sahibi Muzaffer Kurt Manisa Son Haber kameralarına hırsızlık olayını anlatmış ve çeşitli iddialarda bulunmuştu. Kurt yaptığı açıklamada “" mağdur oldum, bu hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum. Bizim bu yörede çiftçi Malları koruma çalışmıyor. Bizden yani arazi sahiplerin para tahsilatını yapmalarına rağmen, üreticinin veya çiftçinin tarlasını bağını ve içindeki ürünlerini koruyamıyorlar. Öğrendiğime göre burada Çiftçi Malları korumanın bekçisi de yokmuş. Parayı alıyorlar ve deyim yerinde ise yatıyorlar çalışmıyorlar" demişti.

Kurt’un bu iddiaları ve hırsızlık olayının detaylarının haberimizde yayınlanmasının hemen ardından Derbent Mahallesinde önce İlçe Jandarma Komutanlığı üzüm bağlarının bulunduğu ova bölgesinde hırsızlık olaylarına karşı devriyeleri artırdığı bilgisine ulaşıldı.

ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLIĞI HABERİMİZE SESSİZ KALMADI

Bir diğer gelişme de bir kaç saat sonra yaşandı. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı mağdur çiftçinin feryadını duydu, iddialarının arasında yer alan “ burada bekçi bulunmuyor” sözünü doğrularcasına hırsızlığın yaşandığı bölgede görev yapmak üzere yeni bir bekçi atadı.

69 yaşında olduğu öğrenilen Çiftçi Malları Koruma Başkanlığına bağlı çalışan Mehmet Sevim jet bir atamayla Derbent mahallesinde bugünden itibaren görev yapmaya başladı. Yaşanılan hırsızlık olayının hemen ardından halkın yanında haber anlayışıyla olayı habere dönüştüren Manisa Son Haber bir kez daha bölgesinde ne kadar etkili bir haber sitesi olduğunu ortaya koydu.

Halkın ilkeli ve güvenilir haber anlayışını benimsediği ve her geçen okur kitleleri artan Manisa Son haber bir kez daha yaptığı haberle halkın yanında olduğunu ispatladı. Kamuoyu tepkisi ve haberin gücü bugün Derbent Mahallesinde bir kez daha yaşandı.

Hırsızlık olayının ardından Jandarma ekipleri her yerde üzüm hırsızlarını arıyor.

Alınan bilgiler ışığında yapılan çalışmalarla hırsızların yakalanmasının an meselesi olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

HIRSIZLIK OLAYIYLA İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER