Hırsızlar Bağdan Üzümleri Keserek Çaldılar ve Kaçtılar

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Derbent Mahallesinde hırsızlar üzüm bağına girerek tahminen 500 ila 600 kilo üzümü gece yarısı keserek alıp gittiler.

Olay Derbent Mahallesinde dün saat 01.00 ile 03.00 saatleri arasında meydana geldi. İddialara göre Derbent Mahallesinde yaklaşık 9 dönüm üzüm bağının sahibi olan 49 yaşındaki Muzaffer Kurt isimli şahıs bağından üzümlerin çalınmakta olduğunu, üzüm bağının yakınlarındaki bir tavuk çiftliğinde bekçilik yapan şahısın gece yarısı kendisini telefonla aramasıyla haberdar oldu.
Üzüm bağına giren hırsızlar bağın içinde yetişmiş ve satışıa hazır vaziyetteki üzümleri bağın içinde gezip, asmalardan üzümleri keserken, bağın yakınında bulunan tavuk çiftliğinin bekçisi tarafından fark edilirler. Bekçi bir kamyonetle gelen şahısların yabancı olduğunu fark edince " ne yapıyorsunuz bu bağda ne işiniz var" diye sorar. Ellerindeki bağ bıçaklarıyla üzümleri kesmekte olan 2 kişi bıçaklarla birlikte bekçiye de saldırıya geçerler. Bekçi kendisini korumak için şahıslardan kaçarak uzaklaşır. Hemen bağ sahibi Muzaffer Kurt'u arar ve olayı anlatır.
Bağ sahibi aceleyle bağına gelir ancak hırsızlar bağdaki yetişmiş en az 500 ila 600 kg arasındaki üzümleri geldikleri kamyonete yükleyerek kaçmıştır.
Olayın detaylarını bekçiden öğrenen bağ sahibi Kurt mahalle muhtarı ve jandarmaya olayı ihbar eder.
Plakası bekçi tarafından alınan kamyonetli hırsızların aranması halen devam ediyor.


BAĞ SAHİBİ KURT "ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BİZİM BU BÖLGEDE İYİ ÇALIŞMIYOR"
Alın teri ile bakımını yaptığı bağındaki üzümleri çalınan Muzaffer Kurt " mağdur oldum, bu hırsızların bir an önce yakalanmasını istiyorum. Bizim bu yörede çiftçi Malları koruma çalışmıyor. Bizden yani arazi sahiplerinden para tahsilatını yapmalarına rağmen, üreticinin veya çiftçinin tarlasını bağını ve içindeki ürünlerini koruyamıyorlar. Öğrendiğime göre burada Çiftçi Malları korumanın bekçisi de yokmuş. Parayı alıyorlar ve deyim yerinde ise yatıyorlar çalışmıyorlar" dedi.


JANDARMA ÜZÜM BAĞLARI BÖLGESİNDEKİ OVADA DEVRİYELERİ ARTIRDI
Ortaya çıkan hırsızlık olayının ardından üzümleri bağında kesilerek çalınan üreticinin şikayetini değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı adı geçen iki kişiyi ve kamyoneti her yerde arıyor. Hırsızların üzümleri çalarken müdahale eden tavuk çiftliği bekçisinin ifadesi doğrultusunda bilgileri edinen jandarma şahısların yakalanması için her türlü takip ve çalışmayı sürdürüyor.
Son alınan bilgilere göre Jandarma hasat zamanı gelen üzümlerin bulunduğu bağların olduğu bölgede de devriye sayısını artırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2020, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER