Sokakta Kalan Yaşlı Adamın Dramı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde sokaklarda yatan yaşlı adamın dramını Manisa Son Haber okurları ortaya çıkardı.

Whatsapp haber ihbar hattına 3 gündür yaşlı bir adamın Turgutlu Belediyesinin önündeki meydanda bank üzerinde yattığı, ilgili yerlere ihbar etmelerine rağmen yaşlı adama sahip çıkılmadığına dair ihbarlar geldi.
Geçtiğimiz akşam durumu 112 hattına ihbar ettik. Polis ekipleri geldi ve yaşlı adamı alıp gittiler.
Gereği yapılmıştır. "Sosyal devlet güvencesinde bu yaşlı adamın barınma sorunu çözülmüştür" diye düşünmüş mutlu olmuştuk.


YAŞLI ADAM DÜN GECE YİNE GECEYİ SOKAKTA GEÇİRİYORDU
Manisa Son Haber'in duyarlı okurları dün gece yine ihbarda bulundular. Turgutlu Muhabirimiz olay yerine gitti. Ortaya bir dram çıktı. 
İsmi Sabri Gözaçık 67 yaşında kimi kimsesi yok.
Kendisinin koah hastası olduğunu öğrendik. Sürekli öksüren yaşlı adamın cebinde parası yoktu. Kolunun altında kuru bir ekmekle aç kalmadan yaşamaya çalışıyordu.
Yetkililere gittiğini, derdini kimsenin dinlemediğini kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ediyordu.


Cebinden üç beş sayfalık bir belgeyi çıkardı. Noterlikten tasdiklenmiş bir vasi vekalet belgesiydi. Maaşını alamadığını, verdiği bazı isimlerin kendisini dolandırdığını parasız evsiz sokakta kaldığını iddialarının arasında sıraladı.
Muhabirimiz Ali Atan yaşlı adamı dinleyip, haber merkezimizle bilgileri paylaşıp, haberci olarak haber yapmak yerine insan olarak bu yaşlı adam için ne yapabilirizi düşünmeye başladık.


Geçtiğimiz gece 112 hattını arayarak durumu ihbar etmiş, ertesi gece yine aynı manzara ve dramla karşılaşmış olmaktan şaşkınlık içerisindeydik.
Muhabirimiz yaşlı adamdan bilgi almaya çalıştığı sırada olayı öğrenen Turgutlu Ülkü Ocakları Başkanı Sezer Sertkaya olay yerine geldi.
Sertkaya da adamı dinleyerek çözüm üretmeye çalıştı. Yaşlı adam açtı, uzun süredir yemek yemediğini, cebinde parasının olmadığını, tüm yakınlarının vefat ettiğini, Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu Belediyesi, Emniyet ve hatta Kaymakamlığa bile müracaat ettiğini iddia etti.


ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI SORUMLULUK ALDI
Yaşlı adamı dinleyen başkan Sertkaya en azından o an için yapılması gerekenin yaşlı adamın geceyi geçirebileceği güvenli bir yer ve açlığının giderilmesi gerektiğini ifade etti.
Yaşlı adam ağlamaklı ve koah hastası olduğu için öksürükler arasında derdini anlatmaya çalışıyordu.
Belediyenin karşısındaki meydan üzerinde o saatte yemek ve su ihtiyacı giderildi. Sohbet uzadıkça yaşlı adam kendini daha iyi ifade etmeye başladı,  günlerdir sokaklarda yaşadığı için bitkin ve perişan bir haldeydi.


Başkan Sertkaya karnını doyurup içecek sağladıktan sonra yaşlı adamın kolundan destek vererek Turgutlu Ülkü Ocakları binasına  götürdü.
Yaşlı adam geçtiğimiz gece bir çatının altında sabahladı. Karnı doydu.
Gün içinde de devletin ilgili kurumları bu konudan haberdar edilecek.


Sosyal devlet bu yaşlı adamı sarıp sarmalayacak, barınma sorununu çözecek mi ?
Bunu şu an bilmiyoruz.
Lütfen bu yaşlı adama sahip çıkınız. Bu gece yine onu sokaklardan vicdanlı insanlar toplamasın, Turgutlu ilçesine ve devletin şefkatine yakışanı yapınız.
HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER