Üzüm Üreticisi Dertli! Alımlar için 2 ay sonrasına randevu veriliyor! İşte belgesi

Manisa’nın en önemli tarımsal ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm de büyük sıkıntı yaşanıyor.

Üzüm Üreticisi Dertli! Alımlar için 2 ay sonrasına randevu veriliyor! İşte belgesi

İŞTE BELGESİ.........

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’ya gelerek bizzat TMO’ya alım talimatı verdiği kuru üzümde üreticiler teslimat takvimi nedeniyle büyük memnuniyetsizlik içerisinde.

Çiftçilerin şikâyetlerinin nedeni Toprak mahsulleri ofisinin üreticilere ürün teslimatı için verdiği randevuların ileri tarihli olması.

Üzüm üreticilerine ürünlerini teslim etmek üzere iki ay sonrasına gün verilmesi üreticilerde büyük hayal kırıklığı yaşatıyor.

8 ayrı merkezde alımı gerçekleştirecek olan TMO’nun bu tavrı 27₺yi bulacağı söylenen alım fiyatının getirdiği sevincin alım tarihinin 2 ay sonraya atılmasıyla hükümet aleyhine öfkeye dönmesine neden oldu.

Çiftçiler AKP milletvekillerini arayarak bu sorunun 12 Eylül öncesinde randevuların en fazla bir haftayla sınırlandırılmasını talep ettiler. Konuyla ilgili bölge CHP milletvekilleri de harekete geçti.

Ürün teslimatı sonrasında ürün bedellerinin yine en fazla bir hafta içerisinde ödenmesini isteyen üzüm üreticileri aksi takdirde hükümete cevabı sandıkta vereceklerini belirtiyorlar.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2022, 13:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Badem
Hasan Badem - 2 yıl Önce

Bircok üretici bu konudan dertli. Bir arkasima 10.11.2022 tarihine Rabdevü verilmis. Aca bu nedendir? Depo mu yok? Alim yapacak Nemur, mu yok? Yoksa Para,mi yok? Sebeb bedir? Sayin yetkililer bir aciklama yapin. Sayin Cumhur Baskani Herseyde Agirliginizi koydugunuz gibi. Bu durumada Agirliginizi koyun. Yoksa Secimde sonuca siz katlanirsiniz. Sizden yardim bekliyoruz. Borclarimiz var.

SIRADAKİ HABER