Yüreği yanan her kadının acısını paylaşıyoruz

Turgutlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fatma Arıtürk 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Manisa Son Haber
Yüreği yanan her kadının acısını paylaşıyoruz

Arıtürk’ün mesajında şu ifadeler yer aldı: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün hangi olayla başladığını kısaca anlatmak istersek; 8 Mart 1857 tarihinde New York’ta bir dokuma fabrikası işçilerinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başlamıştır. Ancak polisin işçilere saldırması, fabrikaya kilitlemesi ve ardından çıkan yangın dolayısıyla 129 kadın işçi can vermiştir. Bu nedenle 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olmasına karar verilmiştir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla, Turgutlu Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin tarihçesini kısaca anlatmak istersek; Turgutlu Kent Konseyi, Kadın Meclisi 23 Ekim 2019 tarihinde yaptığı Genel Kurul kararı ile kuruldu. Turgutlu’da ilk olmasıyla önemlidir.

Kadın Meclisi; katılımcılık, sürdürülebilirlik, yaşana bilirlik, kentsel hakların geliştirilmesi; hoşgörü ve uzlaşma ilkeleri ışığında; düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme, karar alabilme ve uygulayabilme mekanizmaları geliştirmeyi sağlayan ve kendi sorunlarına sahip çıkmalarını özendiren demokratik bir platformdur. Turgutlu’da yaşayan kadınların din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin temsil edilmesini, özgür ve doğrudan katılımı sağlar.

Amaçlarımız; hemşehrilik bilincini geliştirerek, kadınlarımızın hak ve hukuklarını korumak, üretim, iş, siyaset, kültür, sanat vb. alanlarda söz sahibi olmalarını sağlamak, kent ve kadın sorunları konusunda bilinçlendirmek, cinsiyet ayrımcılığına dayalı eğitim, hukuk, sağlık, ekonomik, siyasal, kültürel ve toplumsal alanlardaki tüm uygulamalar ile her türlü şiddete karşı mücadele etmelerini sağlamak, girişimci, araştıran, üreten bireyler olmalarını desteklemektir.

Hedeflerimiz; İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü temel prensiplerine dayanarak katılımcı demokrasiye uzlaşma kültürünü geliştirmek, demokrasinin vazgeçilmez temel öğelerinden olan sivil toplumun gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, kadınların toplumsal yaşamdaki etkilerini arttırmak ve karar alma mekanizmalarında rol almalarını sağlamak, başta eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre, insan hakları ve kadın, sosyal güvenlik konularında bilinçlendirme çalışmalarında bulunmak, sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı, yaşam kalitesini geliştiren, çevreye duyarlı ve yoksulluğu giderici programları desteklemek, Turgutlu’nun kimliğine ilişkin tarihsel, kültürel, doğal vb. tüm değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmektir.

İlkelerimiz; çalışmalarda katılımın ve gönüllülüğün esas olması, bireysel, kurumsal, siyasal ve ekonomik çıkar gözetilmemesi, dil, din, ırk, kültür, sınıf ve düşünce ayrımcılığı yapılmaması, yeni katılımlara açık olunmasıdır.

Kadın Meclisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü İdlib’te şehit düşen askerlerimizin derin acısı nedeniyle kutlamıyoruz. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Yüreği yanan her kadının acısını paylaşıyoruz.

Amacımız, hedeflerimiz ve ilkelerimiz ışığında çalışmalarımıza devam edeceğimizi, 1 gün değil her gün kadınların yanında olduğumuzu belirtiyor, kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve acısız bir yaşam diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2020, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER