Aynı anda ölen evli çift tabutla gömüldü

İshal şikayeti ile hastaneye kaldırılan 57 yaşındaki Selahattin Özmen ve eşi Mine Özmen çifti 5 dakika arayla hayatını kaybetti. Hayatını yitiren çiftten alınan kan örneklerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü saptanınca, hastalık bulaşabilir tehlikesiyle tabutlarıyla birlikte gömüldüler.

Aynı anda ölen evli çift tabutla gömüldü

 Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, ishal ve halsizlik  şikayetiyle kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitiren çiftin cenazeleri tabutla  toprağa verildi. Hayvanlardan geçtiği sanılan mikrobik hastalık nedeniyle tedavi için  getirildikleri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde hayatını kaybeden  Selahattin Özmen (57) ve eşi Mine Özmen'in (50) cenazeleri, Kozan Belediyesi'ne  ait cenaze aracıyla Çukurkışla Köyüne getirildi. Özmen çifti, köy meydanında kılınan cenaze namazından sonra helallik  alınarak köy mezarlığına götürüldü. 3 çocuk sahibi çiftin cenazesi iş makinesiyle  açılan yaklaşık 2 metrelik mezara defnedildi. Bu sırada köylülerden bazılarının mezarların üzerine kireç dökmek  istemesine çiftin yakınları tepki göstererek kireç döktürmedi.

Köylüler tedirgin
Yaşamını yitiren Özmen çiftinden alınan örneklerde yapılan ilk tıbbi incelemelerde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) saptandı. Ölümlerin bu nedenle meydana geldiği anlaşılırken, kesin açıklamayı sağlık Bakanlığı’nın yapacağı belirtildi.
Öte yandan olayın yaşandığı köyün sakinleri, Özmen çiftinin kesin ölüm  sebebinin bir an önce belirlenmesini bekliyor.  Aynı şikayetlerle daha önce hastaneye kaldırılan kızkardeşini ve  eniştesini de kaybeden Ali Türkmen, Yaptığı açıklamada, aynı anda  iki acıyı yaşadıklarını söyledi. İlk önce eniştesi Selahattin Özmen'in ardından da kız kardeşi Mine'nin  hastalandığını anlatan Türkmen, "Eniştem rahatsızlanınca önce Kozan Devlet  Hastanesi'ne götürdüm. Tahlillerin ardından kanamasının olduğunu söylediler ve  Balcalı Hastanesi'ne sevk ettiler. Bir iki gün sonra da kız kardeşim aynı şekilde  hastalandı. Ölüm sebebini bilmiyoruz. Kanamalı bir hastalık ama sebebi henüz  öğrenilemedi. Biz de tedirginiz. Bulaşıcı mı yoksa başka bir hastalık mı?  Bilmiyoruz. Ölüm sırasının kimde olduğunu bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.


Ahırın kapısı tahtalarla kapatıldı
Özmen çiftinin yaşadığı evin altında bulunan ve 3 ineğin telef olduğu  ahırın kapısı ise giriş çıkışı engellemek için yetkililer tarafından tahta  çakılarak kapatıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER