Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı işbirliğinde “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi. Programa İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, AFAD İzmir İl Müdürü Osman Metin Saroğlu, EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ, AFAD ekibi, Ege Üniversitesi personeli ve öğrenciler katıldı.

Manisa Son Haber
Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi

Etkinliğin açılış konuşan İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, “Ülkemiz ve ilimiz;  jeolojik yapısı ile coğrafi ve iklimsel özelliklerinden dolayı sık sık deprem, sel, su baskını, heyelan,  kaya düşmesi,  orman yangını ve buna benzer afetlere maruz kalmaktadır. Son günlerde ülkemizde yaşanan Elazığ, Malatya, Manisa ve Van depremleri bizlere bu gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. Afetlere hazırlık, afetlerden sonra müdahale etme ve iyileştirme gibi çalışmaların tümünde yapılması gereken faaliyetlerin; toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi ve koordine edilmesi önem arz etmektedir. Bu kapsamda afetlere karşı hazırlıklı olunması, afet anında hızlı ve etkili davranış biçiminin öğrenilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 1-7 Mart 2020 Deprem Haftası etkinlikleriyle ilimizde Temel Afet Bilinci eğitim seferberliği başlatılmıştır. Bugün burada başlangıcı yapılan eğitim programının verimli geçmesini diliyorum” dedi.

EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  “Tarih boyunca pek çok doğal afet vuku bulmuştur. Bunlar, yeri dolduramayacak kayıplara neden olmuştur. Maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermiştir. Günümüzde de zaman zaman bu tür afetler maalesef vuku buluyor.  Bunların önüne geçmemiz mümkün değil. Ancak ortaya çıkabilecek zayiatı en aza indirilmesiyle ilgili alabileceğimiz önlemler mutlaka vardır. Bu toplantının bir amacı ortaya çıkan zararın en aza indirilebilmesi için farkındalık yaratmaktır. Amacımız, sizleri bu gibi durumlarda ne yapabileceğiniz hakkında bilgilendirmektir. Bu tür etkinliklerle, afetlerle daha etkin mücadele adına bilinç ve işbirliği geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Afet Bilinci konusuna maksimum hassasiyet göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

AFAD İzmir İl Müdürü Osman Metin Saroğlu ise konuşmasında, “İlimizin 30 ilçesinde, 181 noktada bu hafta içinde Temel Afet Bilinci Eğitimi verilecek. Amacımız afet konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak. İzmir şehrini de afetlere karşı dirençli bir şehir haline getirmektir. Herkes bugün burada öğrendiklerini çevresindekilere anlatırsa bu hedefimize biraz daha yaklaşmış oluruz” dedi.

Program,  Arama Kurtarma Uzmanı Ali İhsan Körpeş’in   “Afet Farkındalığı”  konulu sunumu ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER