İşitme Engelliler İçin Camiye Ezanmatik Sistemi Kuruldu

Manisa Şehzadeler İlçe Müftülüğü, işitme engelli bireylerin namaz vakitlerini anlamaları için ‘Ezanmatik” sistemini hayata geçirdi. Pilot cami olarak seçilen Alaybey Camii’nde minaresi şerefesine led ekran, namaz vakitlerinde okunan ezan ile birlikte “Ezan” yazısı ile yanıp sönerek uyarı veriyor. Talep gelmesi durumunda Ezanmatik diğer camilerde de uygulanacak.

Manisa Son Haber
İşitme Engelliler İçin Camiye Ezanmatik Sistemi Kuruldu

Şehzadeler Müftülüğü Şube Müdürü Fikret Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü olarak toplumun tüm kesimlerinin din hizmetlerinden faydalanabilmesi bu tür projeler geliştirdiklerini kaydetti. Namaz vakti geldiği zaman, okunan ezan ile birlikte “Ezanmatik”in uyarı verdiğini dile getiren Yıldız, “İşitme engelli vatandaşlarımız bu şekilde ezanın okunduğunu anlayabiliyor” dedi. Yıldız, “Engelli bireylerimizin camilerimizin manevi ikliminden istifade edebilmeleri için çeşitli projeler geliştiriyoruz. Bu noktada Alaybey Camimizi pilot cami olarak belirleyerek, engelli bireylerimize yönelik olarak kolay bir şekilde ulaşabilecekleri, camimizdeki hizmetlerden etkili bir şekilde faydalanabilmeleri için bazı düzenlemeler yaptık. Camimizin minaresinde ezan vakitlerini gösteren ışıkmatik, yani ezan vakti geldiğinde ezan okunurken aynı anda “Ezanmatik”in ışıkları yanıp sönerek uyarı veriyor. İşitme engelli vatandaşlarımız bu şekilde ezanın okunduğunu anlayabiliyorlar. Buradaki gelişmeler ve gelen talepler doğrultusunda diğer mahallelerimizde de engelli bireylerimize yönelik olarak düzenleme yapmayı planlamaktayız” dedi.
OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK
Çalışmalarla ilgili engelli vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Yıldız, “Kendilerine din görevlilerinin, cami görevlilerinin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptığı dokunuşlarla mutlu olduklarını ifade ediyorlar, bizler de bunu gözlemlerimizden anlıyoruz.”dedi. (BSHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER