Profesörlük ünvanına kavuşamadan yaşamını yitirdi…

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Cengiz Çakaloğlu, geçtiğimiz günlerde evinde geçirdiği ani rahatsızlıkla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Profesörlük ünvanına kavuşamadan yaşamını yitirdi…

Hayatını Tarih Bölümü/Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalına adayan bu yönde bir çok uluslar arası dergilerde 1903 Yemen İsyanının Bastırılmasında Mersin Redif Taburu,1911 Yemen İsyanının Bastırılmasında Üsküp, Gilan, Kalkandelen ve Preşova Taburları,Uluslararası Balkanlarda Türk Varlığı ve bir çok yazısı bulunan CBÜ Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Cengiz Çakaloğlu, geçtiğimiz günlerde evinde geçirdiği ani rahatsızlıkla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.Ölümlü Üniversite camiasında,Tarih Bilimcileri çevresinde büyük üzüntü yarattı.

61 Yaşında üç çocuk babası olan Cengiz Çakaloğlu’nun cenazesi ise Hatuniye Camiinde kılınan öğle namazının ardından toprağa Kırtak mezarlığında toprağa verildi.
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazına Önceki dönem rektörlerinden Prof.Dr.Ahmet Ataç,Prof.Dr.Kemal Çelebi, CBÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kadir Ay,Prof. Dr. Ahmet Çetin,Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik,Hür Işık ve Manşet Gazetesi Hasihibi iş insanı Üzeyir Dindar, Manisa ‘daki STK temsilcileri,Öğrencileri katıldı.

ÜNLÜ TARİHÇİ ÇAKALOĞLU PROFESÖRLÜK ÜNVANINI GÖREMEDİ    

15 Gün önce Profesörlük ünvanı müjdesi alan ve bu ünvanını göremeyen Doç Dr.Cengiz Çakaloğlu’nun cenazesinde Manisa İHH Kadın Kolları Başkanı olan eşi Kübra Ay Çakaloğlu, kızı Ece Çakaloğlu, oğulları Melihşah ve Çağatay Çakaloğlu’da taziyeleri kabul ederken güçlükle ayakta durabildiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER