Simav yolda kaldı Demirci yetişti

Kütahya ‘nın Simav ilçesine bağlı Pulluca Köyünde bugün öğle saatlerinde çıkan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiyesi yetişmese felaket yaşanacaktı.

Simav yolda kaldı Demirci yetişti

 Kütahya ‘nın Simav ilçesine bağlı Pulluca Köyünde bugün öğle saatlerinde çıkan yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiyesi yetişmese felaket yaşanacaktı.

Edinilen bilgilere göre Pulluca köyünde bugün öğle saatlerinde Hasan Kızıldam ‘a ait 2 katlı yarı betonarme, yarı ahşap evde yangın çıktı. Simav ilçesine bağlı köyden Simav İtfaiyesine ihbarda bulunuldu. Simav merkeze 24 Kilometre mesafedeki yangına müdahale için Simav itfaiyesine ait 3 yangın söndürme arazözü hareket etti. Halen İl özel idaresi tarafından yürütülen hizmetler dahilinde Simav ve Pulluca köyü arasındaki yolda karla mücadele çalışması yapılmadığından dolayı yangına giden 3 arazöz kara saplanarak mahsur kaldı. Bu arada Demirci İtfaiyesinden yardım istenildi. Demirci’den hareket eden tam donanımlı yangınla mücadele arazözü 42 Km mesafedeki köye ulaşarak yangına müdahale etti. Zor şartlarda köye ulaşmayı başaran Simav itfaiyesinin 4X4 arazözünün ilk müdahalesi sırasında su takviyesi yaparak söndürme ekibine destek veren Demirci itfaiyesi, zamanında ulaşarak yangının çevredeki diğer evlere de sirayet etmesini önledi. Simav itfaiyesine ait yola çıkan 3 araçtan biri lastiklerinde zincir takılı olmasına rağmen zorlukla Pulluca köyüne ulaşarak yangına ilk müdahaleyi yaptığı öğrenildi.

 

Fox Tv’de sabah haberlerini sunan başarılı programcı İsmail Küçükkaya ‘nın da sık sık sabah haberlerinde “benim köyüm “ diye dilinden düşürmediği medyatik Pulluca köyünde yangın çıkan ve evinde yalnız yaşadığı öğrenilen Hasan Kızıldam ise kış gününde evsiz kaldı.

 

Yangın mahallinde söndürme ekibinin yaptığı tespitlere göre evinde yalnız yaşayan Kızıldam ısınmak için yaktığı sobayı bırakarak evden dışarı çıktı.

Sobadan çıkan kıvılcımla çıktığı tahmin edilen yangın, oda içindeki yanmaya elverişli ahşap malzeme ve eşyaların alev alarak tutuşması ile büyüdü ve ev kullanılamaz hale geldi.

 

Yangınzede Kızıldam evinin içindeki eşyalarının kullanılamaz olduğunu ve evindeki bir miktar nakit paranın da yanarak zarar gördüğünü belirtti.

 

Yangına Demirci itfaiyesinin yetişmesi ile müdahale edildiğini gören Pulluca köyü sakinleri, yoğun kar yağışının ardından yollarında karla mücadele yapılmadığını, kendilerinin ilçe merkezine yollar temizlenmediği için zor ulaştıklarını, Simav itfaiyesinin de bu yüzden köylerine ulaşamadığını belirterek, Demirci itfaiyesine teşekkür ettiler.

 

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.


 

HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2017, 19:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan can
Ramazan can - 7 yıl Önce

Geçmiş olsun pulluca koyune

Selahattin Erdem
Selahattin Erdem - 7 yıl Önce

Komşu köyümüze geçmiş olsun.

Nakkaş yasin bütün
Nakkaş yasin bütün - 7 yıl Önce

Geçmiş olsun pulluca köyünün camisinin kalem işlerini yapmıştım iyi insanlardır pulluca halkı

Fadime yıldız
Fadime yıldız - 7 yıl Önce

Geçmiş olsun pulluca köyüne

hasan köse
hasan köse - 7 yıl Önce

Köy halkımıza gecmiş olsun demirci itfaiyesinede teşekkür ederim

SIRADAKİ HABER