Yayla Kirazında Hasat Zamanı

Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Bedeller mahallesinde Çal dağının eteklerinde üretimi yapılan kiraz hasadına başlandı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, mahalleyi ziyaret ederek, kiraz bahçelerini ve kiraz pazarını ziyaret ederek üreticilerle görüştü.

Mahalledeki bir bahçede kiraz toplayan Başkan Bilgin, 2020 yılı kiraz hasat sezonunun bereketli geçmesini diledi.

Başkan Bilgin, burada yaptığı açıklamada, Alatlı yaylasında yetişen ve mahalleye gelen tüccarlar tarafından kilosu 20 ile 25 liradan satın alınarak yurt dışına ihraç edilen kirazın, mahalle ekonomisini canlandırdığını belirtti.

200 nüfuslu Bedeller mahallesinde 20 yıl önce tütüne alternatif olarak üretimine başlanan kirazın çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Bilgin, şunları kaydetti;

“Mahallede günde 8 ile 10 ton arasında kiraz hasat ediliyor. Bir yılda yaklaşık 250 ton kiraz rekoltesine ulaşılıyor. Bu da yöremizin ve ülkemizin ekonomisine katma değer sağlıyor. Bizlerde Saruhanlı Belediyesi olarak Bedeller mahallemize Kiraz alım pazarını kurma sözü veriyor, çiftçilerimize bereketli mahsuller diliyorum."

Mahalle Muhtarı Hüseyin Elver ise mahallede bin dekara yakın alanda kiraz yetiştirildiğini belirterek, yörenin iri taneli ve tat oranı yüksek kirazıyla ün salmaya başladığını söyledi.

YORUM EKLE