Yeşim'in acılı annesi " Ölümün çıkacağını da bilsem kızımın hakkını almadan gitmeyeceğim"

Geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü merkez binası üst katında bulunan polis lojmanlarında komiser yardımcısı D.Y.'nin beylik tabancasından çıkan kurşunla yaralanarak, hastaneye kaldırılırken ambulansta can veren Yeşim Akbaş'ın sır dolu ölüm olayının ardından acılı anne ve baba bugün Demirci ilçesine resmi işlemler için geldi.


Geçtiğimiz gün Kütahya'nın Simav ilçesinde  kızlarını toprağa veren anne Aysun ve baba Mustafa Akbaş çifti bugün Demirci ilçesine geldi. Önce jandarma ve savcılıktaki ifade işlemleri tamamlanan çifte, olay yeri emniyet lojmanlarında merhum kızlarına ait D.Y.'nin ikamet ettiği lojmanda bulunan özel eşyaları teslim edildi.
Demirci ilçesinde faaliyet gösteren Kelebek güzellik merkezinin sahibesi Yeşim Akbaş'ın nişanlısı olan D.Y. olayın ardından başlatılan adli işlemler sonucunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. D.Y. geçtiğimiz bir önceki pazar günü akşam yemeği için Simav ilçesinde Akbaş ailesinin evinde  bir tanışma yemeği için anne ve babayla da bir araya gelerek görüştüğü, Ağustos ayı için evlilik planladıklarını da aileyle paylaştığı da öğrenildi.


D.Y. MANİSA ADLİYESİNDE BUGÜN BOŞANDI
D.Y. 'nin Manisa Adliyesinde  görülen boşanma davasında ise son duruşmasının bugün olduğu, 17 Aralık 2021 günü evlendiği M.E.'den bugün resmi olarak boşandığı da ortaya çıktı.


ACILI ANNE MANİSA SON HABER KAMERALARINA KONUŞTU
Anne Aysun Akbaş Manisa Son Haber kameralarına konuştu. Kızının ölüm olayındaki sır perdesine dikkat çeken Akbaş, hukuki mücadele başlatacağını ve adaletin tecelli etmesi için herşeyi yapacağını söyledi.
Olay ülke genelinde gündeme oturdu. Olayın ortaya çıkmasının ardından bir çok kadın ve hukuk platformu 26 yaşında hayatını kaybeden Yeşim Akbaş'ın ölüm olayının aydınlatılması  için sosyal medya ve basında tepkilerini göstermeye devam ediyor.
HABER: Mustafa Temiz (MSH)

YORUM EKLE