Bahçelerini ve arazilerini satmak zorunda kalıyorlar

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisalı ve Yunusemreli çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Pandemi nedeniyle üreticinin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Akan, iktidara acil destek çağrısında bulundu.

Manisa Son Haber
Bahçelerini ve arazilerini satmak zorunda kalıyorlar

Açıklamasında çiftçinin zor durumuna dikkat çeken Akan, "Ne yazık ki, 18 yıldır en fazla ihmal edilen sektör tarımdır. İktidar üreticimizi her defasında yüzüstü bırakmış ve dışarıdan ürün ithal etmeyi marifet saymıştır. Çiftçilerimiz bahçelerini ve arazilerini satmak zorunda kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİMİZİN SORUNLARINA ÇARE OLALIM!
Tarımla uğraşanların en önemli sorununun yüksek girdi fiyatları olduğuna dikkat çeken Akan, “Her geçen gün fiyatlardaki artış Yunusemremizde, Manisamızda ve tüm ülkemizde üreticilerimizi olumsuz etkiliyor. Gübre,ilaç,mazot,tohum, elektrik gibi girdi fiyatlarının yüksekliği karşısında çiftçiliğe devam etmek çok zor. Ülkemizin geleceği için çiftçimizin, üreticimizin sorunlarına çare olmalıyız” dedi.

Akan, "Şunu belirtmek isterim ki; Korona Virüs ile mücadele kapsamı sonucu ağır şekilde maddi kayıplar yaşayacak olan üreticilerimize devletimizin acilen sahip çıkması ve bu darboğazdan çiftçilerimizin kurtarılması elzemdir. Bu afetin zararlarının ortadan kaldırılması ve çiftçimizin süreci en az hasarla atlatması amacıyla acilen önlemler alınmalıdır” dedi.

TARSİM SİGORTASI GÜNCELLENMELİ!
İYİ Partili Akan, “Manisa gibi her ilçesi tarım cenneti olan bir şehrin afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. TARSİM sigortası kapsamında geçen sene bağcılarımızın yaşadığı sıkıntıları çok iyi hatırlıyoruz. Sel, don gibi afetler Manisamız’ da her yıl yaşanmakta. Bu yıl da yaşanmayacağı garantisi maalesef yok. Çiftçilerimiz Korona sonrası bir de bu afetleri yaşarsa toparlanması mümkün olmayacaktır. TARSİM sigorta mevzuatında değişiklik yapılarak, bütün bu unsurlar teminat altına alınmalıdır. Zira, iklim değişikliğini, küresel ısınmayı ve salgınları dikkate aldığımızda, böylesine bir değişiklik yapılması çiftçilerimiz açısından gelecekte hayati önem taşımaktadır. Yaşanan pandemi  süreci TARSİM sigortası kapsamına acilen alınmalıdır. Bu şekilde yapılacak bir değişiklikle beraber zarar tespiti yapılmalı ve çiftçilerimizin kaybettiği ürünler sigortalanmalıdır. Yerli üreticimizin Ziraat Bankası’na ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları faizsiz bir şekilde ötelenmeli ve uygun ödeme koşulları sağlanmalıdır. Ayrıca çiftçilerimize zararları ile orantılı olarak nakdi destek sağlanmalıdır."

Akan, ”Bugüne kadar başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere, partimiz bir bütün halinde çiftçilerimizin sorunlarını birinci elden gündeme getirdi ve yapılması gerekenleri anlattı. Geldiğimiz aşama itibariyle, Manisamızda tarımın daha fazla olumsuz etkilenmemesi adına ilgili kurumların ve belediyelerin ortak çalışmalar yürütmesi gerekmektedir” dedi.

ÜRETİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!
Başkan Akan, “Başta bağcılarımız ve zeytincilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimizin için, yaşanılan bu felakette her kesimi göreve çağırıyorum. Üreticimize bu zor gününde sahip çıkalım.
Bir an önce zikrettiğimiz adımlar atılmalı ve ekonomik destek programı ivedilikle hazırlanmalı. Üreticilerimize yaşadıkları felaket karşısında sahip çıkalım ve onları rahatlatalım.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER