Başkan Öküzcüoğlu Bayrak kriziyle ilgili gece yarısı açıklama yaptı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Türk bayrağını ve Atatürk posterleri ayakla basılan yere serildi. Metrelerce uzunluktaki bayrak ve Atatürk posterlerinin üzerinden arabalar geçti. Olayın ardından Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da Facebook üzerinden canlı yayın yaparak olaydaki sorumluluklarını kabul etti. Türk bayrağı ve Atatürk posterinin 1 kilometre olmasından dolayı olayın meydana geldiğini savunan Öküzcüoğlu, skandalı gündeme getiren basını ve bayrağın üzerinden geçen sürücüleri suçladı. İFADELERİNİN YER ALDIĞI HABERLER BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ.

1000 metrelik bayrağın ucu bulunsun diye  kaldırıma serildi..
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için asılacak 1000 metrelik Türk Bayrağı ve Atatürk Posterli bayrağın asılması sırasında kaldırıma serilmesi anını görüntüleyen kişilerin bu görüntüleri sosyal medyada yayınlaması sonucu Valilik Soruşturma açtı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada " Basın yayın organlarında yer alan Alaşehir İlçemizde şanlı Bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin yere serildiği ve üzerinden araç geçtiğine dair görüntülerle ilgili olarak; olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dendi.


ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÖKÜZCÜOĞLU " Art niyetli kişiler bunu yaptı "
Görüntülerin  sosyal medya üzerinden yayılması sonucu haksız eleştiriler aldıklarını söyleyen Alaşehir 'in CHP'li Belediye Başkanı olayın içeriğini anlattı. Alaşehir ilçesinde coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlamak için hazırlıklar yaptıklarını belirten Öküzcüoğlu " Alaşehir ilçemizin tarihinde ilk kez böyle büyüklükte bir Türk Bayrağı ve Atatürk posterini caddelerimize asmak istedik. 1000 metre boyundaki bu bayrağı asabilmek için önce kaldırıma sermemiz gerekiyordu. Bu çalışmaların sürdürüğü sırada kaldırıma serilen bu bayrağın yere serilmiş halini ve üstünden araçlarıyla geçen art niyetli kişiler bunu görüntüleyerek sosyal medyada yayınlayarak, bizler hakkında bir karalama yapmaya çalıştılar, bizim bayrak ve Atatürk sevgimizden kimselerin şüphesi olamaz." dedi.
Bugün sabaha kadar çalışmaların sürdüğü Alaşehir İstiklal Caddesinde gece de çalışmaları bizzat yerinde inceleyen ve çalışmalar boyunca personeliyle birlikte bayrağın asılmasını takip eden Başka Öküzcüoğlu kamuoyuna saat 03.00 sıralarında çalışmalar esnasında da açıklama yaptı.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER