Alaşehirli Eski Milletvekili Tevfik Diker Bayrak Krizi için Manisa Valisine Seslendi" Bayrağın üstünden geçenleri kameralardan tespit ediniz"

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında cadde boyu asılacak 1000 metrelik bayrağın asılması esnasında kaldırıma serildiği, üstünden park halindeki bir aracın yola çıkarken, bayrağı ezerek geçmesi ve bu görüntülerin sosyal medya üzerinden yayınlanması sonucu oluşan bayrak krizine Alaşehirli Eski Milletvekili Tevfik Diker 'de tepki gösterdi.

Manisa Son Haber
Alaşehirli Eski Milletvekili Tevfik Diker Bayrak Krizi için Manisa Valisine Seslendi" Bayrağın üstünden geçenleri  kameralardan tespit ediniz"

Medyada suni olarak oluşturulan Alaşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na artan eleştirilerin ardından, Manisa Valiliği'de basın açıklamasında "  Basın yayın organlarında yer alan Alaşehir İlçemizde şanlı Bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin yere serildiği ve üzerinden araç geçtiğine dair görüntülerle ilgili olarak; olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." demişti.
Tepkiler sürerken Diker, Manisa Valisine mesaj göndererek  "TC Devletinin sembolü Bayrağımıza gereken değeri vermeyen çiğneyen hainleri kamera kayıtlarıyla acil tespit ettiriniz." diye talepte bulundu.


Ortada bir art niyetin olduğunu belirten Diker, olayın sosyal medyada yer alması ve basın kuruluşlarında yayınlanan haberlerle adeta Başkan Ahmet Öküzcüoğlu'nun yıpratılmak istendiğine dikkat çekti. Başkan Öküzcüoğlu'nu da arayarak detaylar konusunda bilgi aldığını belirten Diker, "Alaşehirimizin Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı hizmet aşığı bir belediye başkanına yapılan bu haksızlığı kınıyorum, bu krizi çıkaranlar hiç fizik dersi okumadı mı?, 1000 metrelik bayrağın asılması için ucunun bulunması için de yere serilmesinden daha doğal ne olabilir, önemli olan bu bayrağı görüp, ayaklarıyla basıp, otomobil ile üstünden geçip, bunları görüntüleyerek, yayınlatarak veya haber yaptırarak böyle bir bayram öncesinde sansasyon peşinde olanların cezalandırılmasıdır" dedi.


Diker Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'e mail ile mesaj atarak şöyle seslendi.
Sayın Manisa Valim,
TC Devletinin Manisa Valisi olarak zatıalinize milli çağrıda bulunuyorum.
Alaşehir Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını görkemli kutlamak için 1000 metre Bayrak temin edilmiş ve asılmak üzere yere serilmiş, bayrağın ucunu bulmadan asılmasının mümkün olamayacağını birazcık Fizik okuyan herkes bilir.Bazı hainler bayrağın üzerinden araçla veya yaya olarak geçmişler.
TC Devletinin sembolü Bayrağımıza gereken değeri vermeyen çiğneyen hainleri kamera kayıtlarıyla acil tespit ettiriniz.
Bu hainler hakkında yasal işlem yaptırınız.
Kanunda;
Devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK’nın 300. maddesinde “Devletin Egemenlik Alametlerine ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar” bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir:

Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama

Madde 300 - (1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, Anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alameti olarak kullanılan her türlü işaret hakkında uygulanır.

(2) İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu maddede tanımlanan suçların yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

Denilmektedir.

TEVFİK DİKER 
E.Manisa Milletvekili

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER