Diker ""Türkiye, savaşa mı yoksa, darbeye mi gidiyor?"

Manisa eski Milletvekili ve Araştırmacı Yazar Tevfik Diker'in sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün yaptığı paylaşım, çok dikkat çekti. Diker'in "Türkiye ya Suriye ile savaşa girme kararı veya erken seçim kararı alacak.. " sözleriyle başladığı bu paylaşımı, siyasi kulislerde de en çok konuşulan konu oldu.

Manisa Son Haber
Diker ""Türkiye, savaşa mı yoksa, darbeye mi gidiyor?"

Diker "% 100 net bilgi... ABD Türkiye'ye  ambargo uygulayacak Nisan'da. Nisan büyük ay olacak.Herkes Nisan'ı bekliyor.....ciler de!..." gibi imali bir paylaşımın ardından kendisine telefonla ulaşan  Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'e de konuştu.


Bu paylaşımının çok önemli olduğunun altını çizen Diker ; Cumhurbaşkanı Erdoğan "Rejim Soçi Mutabakatı sınırına çekilinceye kadar sorun çözülmez. Suriye’yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır" sözlerini de hatırlattı.
Bu paylaşımının önemli bir kaynaktan ve çok güvenilir olduğunu iddia eden Diker, "son gelişmelerin ardından kamuoyuna "Türkiye,savaşa mı yoksa, darbeye mi gidiyor?" diye sormak istiyorum" dedi.
"Bir vatansever olarak bu gelişmelerden muzdaribim, bu gelişmeler ülke için kötü sonuçlar doğurur endişelerim artıyor" diye sözlerini sürdüren Diker bu paylaşımını Başta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı YİK üyesi Bülent Arınç başta olmak üzere, ulusal medyanın en etkin isimlerine de gönderdiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın , Pakistan dönüşü basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, yeni bir darbe girişimi söylentilerini değerlendirken söylediği, "Milletimiz 'Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı' demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür" sözlerine de dikkat çeken Diker, böyle bir sorunun bile Cumhurbaşkanına, gazeteciler tarafından sorulmasını da manidar bulduğunu belirtti.
Ülke gündeminin farklı kulvarlara çekildiğini ve burnumuzun dibindeki bu kritik gelişmelerin dikkate alınmadığına dikkat çeken Diker, " bütün vatandaşlarıma tek bir cümle ile seslenmek istiyorum "Uyan Türkiye" "dedi.

DİKER'İ HASTANE DE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR
TEDAVİSİNE HALEN DEVAM EDİLİYOR
Bir süredir zatürre başlangıcı teşhisiyle Ankara'daki bir hastanede tedavisine devam edilen Diker, kendisine telefon, mesaj ve birebir ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunanlara da Manisa Son Haber aracılığıyla seslendi.
"Beni hiç yalnız bırakmadılar" diyen Diker, " hastane ortamında telefonumu kısıtlı ölçülerde kullanabiliyorum, bana ulaşan tüm dostlara teşekkür ediyorum. Hastane koşullarında telefonla aradığı halde dönemediklerime de sizin aracılığınızla selam ve sevgilerimi gönderiyorum" dedi.
Diker'in tedavisine bir süre daha devam edileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
ÖZEL HABER- Mustafa Temiz- Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2020, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER