Bir Öğretmen açığa alındı gerekçe "Cumhurbaşkanı ve dine karşı hakaret"

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir öğretmen " Cumhurbaşkanı ve dine hakaret" ettiği öne sürülerek, okul müdürü ve müdür yardımcısının hazırladığı tutanak ile açığa alındı. Öğretmenin boş olan derste müdür yardımcısının öğrencilere din eğitimi vermesine karşı çıktığı ve idarenin böyle bir uygulama yaptığı iddia ediliyor.

Manisa Son Haber
Bir Öğretmen açığa alındı  gerekçe "Cumhurbaşkanı ve dine karşı hakaret"

Manisa Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Eğitim Sen üyesi Erhan Yüksel, “Cumhurbaşkanı ve dine hakaret” ettiği gerekçesiyle okul müdürü ve müdür yardımcısının yazdığı tutanak ile açığa alındı.  Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada öğretmen Erhan Yüksel’in haksız bir şekilde açığa alındığını belirterek, okul müdürü ve müdür yardımcısının herhangi somut bir kanıt veya belge olmamasına rağmen bir öğretmeni bu şekilde suçlayarak açığa alınmasına sebep olmalarının affedilemez olduğunu söyledi. 

MÜDÜR YARDIMCISINDAN BOŞ DERSLERDE ÖĞRENCİLERE DİNSEL EĞİTİM 
Demirel, Erhan Yüksel hakkında tutulan tutanak öncesi yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 2019 yılı Ekim ayında atanan okul müdürü, atandığı günün akşamı saat 17.30'da okuldaki öğretmenler ile tanışma toplantısı yapmıştır. Üyemiz Erhan Yüksel, toplantının mesai saati bitimi olan 17.30'dan sonra yapılmasının doğru ve yasal olmadığını belirterek toplantıya katılmayacağını bildirmiş ve katılmamıştır. Bir süre sonra üyemizin, meslekte 25 yılını dolduran her öğretmenin hakkı olan nöbet tutmaktan muaf olma talebi olmuştur. Okulda öğrencilerin boş geçen bazı derslerine branşı beden eğitimi olan okul müdür yardımcısının girerek öğrencilere dinsel eğitim verdiğini, bu yapılanın doğru olmadığını çeşitli sohbetlerde dile getirmiş, son olarak da öğretmenler kurulunda ifade etmiştir. İkinci dönemin başlangıcı olan 3 Şubat 2020 tarihinde öğretmenlere verilen ders programında ders programının herkese adil şekilde yapılmadığı konusu okul öğretmenleri arasında konuşulmuştur. Sadece üyemiz Erhan Yüksel değil okuldaki birçok öğretmen de ders programının adil olmadığını dillendirmiş ancak üyemiz bu konuda fikir beyan edenlerden olunca yine okul müdürünün dikkatini çekmiştir. Aradan geçen bir haftadan sonra 10 Şubat günü, okul müdürünün kaleme aldığı, müdür yardımcısının da imzaladığı bir tutanak olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve CİMER'e yapılan şikâyet nedeni ile üyemiz Erhan Yüksel'in ifade vermesi gerektiğini içeren bir soruşturma açıldığını Manisa Maarif Müfettişi belirtmiştir. Cumhurbaşkanına hakaret edildiği, dini değerlerin aşağılandığı ve peygambere hakaret ettiği gerekçe gösterilerek ifadesi istenen Üyemiz Erhan Yüksel, böyle bir tartışma yaşanmadığını, bu nedenle suçlamaları kabul etmediğini sözlü ve yazılı olarak belirtmiş, ifadenin alınmasından bir gün sonra da üyemizin açığa alındığını Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tebliğ etmiştir."

“KOMPLO İLE İNSANLAR İŞİNDEN EDİLMEK İSTENİYOR”
Odatv'den Hülya Kılınç'ın haberine göre; haksızlığın giderilmesi için ilçe milli eğitim ve il milli eğitim müdürünü ziyaret ettiklerini ve aynı durumun kendilerine de yapılabileceğini ifade ettiklerini kaydeden Demirel, bu yönde tutulan bir tutanağın hiçbir dayanağının bulunmadığını vurgulayarak, “Bu yaşananların Türkiye'de bir kişinin, ceza almasını, görevinden atılmasını, hatta cezaevine girmesini istediği bir kişiyi, yanına bir tanık bulup cezalandırma olaylarının önünü açacağı aşikardır. Bir suçlamayı doğru imiş gibi kabul ederek adım atmak haksız birçok uygulamanın önünü açacaktır. Eğitim Sen olarak sadece kendi üyemiz olmasına bakmaksızın komplo şeklinde bir şahit bularak, tutanak ile insanların işinden ekmeğinden edilmesine karşı çıkıyoruz. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Turgutlu Kaymakamlığının, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Manisa Valiliğinin bu konuda doğru bilgiler ile ele almasını, üyemizin mesnetsiz bir şekilde açığa alınması uygulamasından vazgeçilerek göreve iadesini sağlamasını bekliyoruz” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2020, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER