Belediye otobüslerini ateşe veren teröristler yakalandı

PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan, YPG-H üyesi 4 kişi, İzmir'in Bayraklı ilçesinde iki belediye otobüsünü molotof kokteyli atmak suretiyle ateşe vermek suçundan, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Belediye otobüslerini ateşe veren teröristler yakalandı

 İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, farklı tarihlerde iki belediye otobüsünü molotof kokteyli atarak ateşe verdikleri ileri sürülen 4 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi oldukları belirten zanlıların sorgusu sürüyor.

Onur Mahallesi 7371 Sokak'taki son durakta 13 Nisan 2014 tarihinde meydana gelen ilk olayda, yüzlerini maskeyle gizleyen bir grup, Büyükşehir Belediyesi'ne ait belediye otobüsüne, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Bu olayda otobüs zarar görürken, ölen ya da yaralanan olmadı. İkinci olay ise Yamanlar Mahallesi 7355 Sokak'ta 28 Haziran 2015 tarihinde meydana geldi. Burada da belediye otobüsüne molotofkokteyli atılıp taşlı saldırıda bulundu. Otobüste zarar oluşurken, ölen ya da yaralanan olmadı. Her iki saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, G.F., S.F., E.F. ve M.T.'nin olaylara karıştığını belirledi. Harekete geçen polis, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi oldukları belirten zanlılardan 3'ünü dün birini de bugün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER