İranlıları rehin alan 10 Afganlı tutuklandı

2 İranlı'yı rehin alan 10 Afganlı tutuklandı. Manisa 'da geçtiğimiz haftanın gündemdeki rehine olayında İranlıları rehin alan 10 Afganlı tutuklandı.

İranlıları rehin alan 10 Afganlı tutuklandı
İranlıları rehin alan 10 Afganlı tutuklandı. Manisa 'da geçtiğimiz haftanın gündemdeki rehine olayında İranlıları rehin alan 10 Afganlı tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta Manisa ‘nın Yunusemre ilçesi Tevfikiye Mahallesindeki evlerine çağırdıkları 2 İranlı’yı paralarını ve pasaportlarını aldıktan sonra ellerini arkadan bağlayarak rehin alan 10 Afganlı bu gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir parkta tanışarak evlerine sohbete çağırdıkları Mehmet Hüseyin ve Âmin Heydari isimli İranlı iki genci rehin alarak üstlerinde bulunan 500 TL nakit para ve pasaportlarını alıp, ellerini arkadan bağlayarak evlerinin terasında rehin alan Afganlılar, Manisa polisinin gayretli çalışmalarıyla olaydan 4 gün sonra saklandıkları evin çatı katında yakalanmıştı. Olaydan sonra kaçarak 4 ayrı adreste kalarak izlerini kaybettirmeye çalışan Afganlılar polisin taktiksel bir çalışmasıyla yakalanmıştı.

OLAYDAN 4 GÜN SONRA YAKAYI ELE VERDİLER

Olaydan sonra kurtarılan 2 İranlıların ifadelerinden yola çıkılarak, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olaydan 4 gün sonra İranlıların telefonundan Afganlılarla irtibat kurdurup, kendilerinde bulunan pasaportlarını belli bir para karşılığında geri almak istediklerini iletti. Afganlılar kendileri gibi Türkiye’ye kaçak yollarla gelip Manisa‘da yaşamaya çalışan İranlı gençlerin bu teklifini kabul etti.

Manisa Ulupark’a verilen randevudan sonra çevrede gerekli tedbirleri alan polis ekipleri, para karşılığında pasaportları getiren 2 Afganlıyı kıskıvrak yakalayarak gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan 2 Afganlı sorgulandıkları sırada diğer arkadaşlarının saklandığı evin adresini de itiraf ettiler.

Bu ifadenin ardından nefes nefese bir operasyona imza atan Manisa polisi Şehzadeler ilçesi 1. Anafartalar Caddesi No 55 adresindeki evin çatı katında 4 gündür izlerini kaybettiren diğer Afganlıları da yakalamıştı.

 

BUGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Sorguları Manisa İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Yabancı Şubesi dedektiflerince geçtiğimiz Çarşamba gününden beri sürdürülen ve sayısı 10 kişiye yükselen Afganlılar bugün sabah saatlerinde sağlık muayenesi için Manisa Devlet Hastanesine götürüldü.

Sağlık muayenelerinin hemen ardından adliyeye sevk edilen Afganlılar akşam saatlerine kadar devam eden Cumhuriyet Başsavcılığındaki sorgulamalarının ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemenin kararıyla cezaevine gönderildiler.

 HABER-Serkan Özcan

Manisa Haberleri

Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER