Patlamada 2 polis şehit 1 polis yaralı

Van’ın İpekyolu ilçesinde meydana gelen patlamada 2 polis şehit olurken 1 polis ise ağır yaralandı.

Patlamada 2 polis şehit 1 polis yaralı
 Van’ın İpekyolu ilçesinde meydana gelen patlamada 2 polis şehit olurken 1 polis ise ağır yaralandı.

Bu sabah acı haber Van'ın İpekyolu ilçesinden geldi.  İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova sokakta yola patlayıcı döşendiği ihbarını alan polis, saat 09:00 sıralarında bölgede geniş güvenlik önlemi alırken  olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Yapılan inceleme ve güvenlik önlemlerini ardından bomba imha edilmek istenirken, patlama meydana geldi.

Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Patlamanın yaşandığı sokak ve çevresine giriş ve çıkışlar yasaklanırken, bölgede ise hava destekli operasyon başlatıldı.  Van'ın İpekyolu ilçesinde devam eden terör olayları her geçen gün artmaya devam ediyor. Polis ve askere yönelik girişimlerini sürdürmeye devam eden ve sık sık terör faaliyetlerine devam eden teröristler, bu sabah saatlerinde hain bir pusu ile iki polisi şehit ettiler.
Bölgeden alınan son bilgilere göre bugün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen polis ekipleri, PKK'lıların bir sokağa patlayıcı yerleştirdiğini fark etti. El yapımı patlayıcı için bomba imha ekibi çağıran polisler, daha sonra el yapımı patlayıcının etksiz hale getirilmesi için çevredeki alanları tamamen boşalttı. Bu durumun ardından bomba imha ekipleri, patlayıcıyı etkisiz hale getirmek istedi. Bu durum nedeniyle büyük bir gerilim yaşayan ekip, bombanın infilak etmesi üzerine ağır yaralandı.
Bombaya çok yakın olan 2 polisin hayatını kaybettiği belirtilirken bir polisin de yaralandığı kaydedildi. Bu durumun ardından harekete geçen ekipler hemen yaralı polisi hastaneye kaldırdı.
ŞEHİT DÜŞEN POLİSLER AÇIKLANMADI
Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi, Karlıova Sokağı'nda meydana gelen bu saldırının ardından şehit düşen iki polisin ismi henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin en kısa zamanda yetkililerden net bir açıklama bekleniyor.
Meydana gelen bu menfur saldırının ardından ise bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonlara zaman zaman helikopterlerle havadan destek sağlanmaya devam ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER