Bu görüntü Demirci'de tepki almaya devam ediyor

Demirci ilçesine ana giriş olan Salihli Yol kavşağında bulunan Türk bayrağının durumu Demircililerden tepki alıyor.

Bu görüntü Demirci'de tepki almaya devam ediyor

Yaklaşık 1 aydır bayrak yırtık ve paramparça görüntüsüyle içler acısı bir görüntüyü oluşturuyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesince yapılan Prestij Caddesinin hemen başında yer alan bayrakla ilgili vatandaşlar ilgili yerlere müracaat etmesine rağmen bir türlü bayrağın değiştirilmesi sağlanamadı.

Kavşağın ortasındaki bayrağımız yıldızına kadar yırtılmış ve parçalanmış halde değiştirilmeyi bekliyor, ancak büyükşehir belediyesinden bu konuda herhangi bir girişim halen gelmiş değil.

Demirci Eğitim Fakültesinin 10 gün süren Mezuniyet şenliklerinin hemen öncesinde ortaya çıkan bu görüntü sonrası Demircililer bayrak hassasiyetlerini ortaya çıkarırcasına yüzlerce telefon ve yazışma ile büyükşehirin bu konudan haberdar olmasını sağladı.

Mezuniyet şenlikleri için gelen binlerce insan da maalesef bu kötü görüntü ile karşılaştı.

Sosyal medyada bu konuda yüzlerce eleştiri yapılıyor. Demirci’de herkes bu konudan rahatsız. Büyükşehir belediyesinden ise bu konuda geçen süreye, tepkilere ve ihbarlara rağmen bir çalışma başlatılmış değil.

Bu bayrağın takıldığı direkte bayrağı çeken mekanizmanın motorunun çalışmadığı, bayrağın değişmesi için gerekli uzunluktaki hidrolik merdivenli itfaiye arazözünün de Demirci’den merkeze alındığı, bayrağın değişmesi için bu aracın ilçeye gelmesi gerektiği iddia ediliyor.

Demirci’deki bu görüntü, ne büyükşehire ne de Cengiz Ergün’e yakışıyor.

2893 Sayılı Türk Bayrağı kanununa göre şu an suç işleniyor, yetkililer de seyrediyor.

Demircililer büyükşehir hizmetlerinin bugüne kadar aksadığını görmediklerini, bu tür ihbarların geçtiğimiz yıllarda hemen telafi edildiğine de dikkat çekerek, "Büyükşehir'de neler oluyor?" sorusunu da sık sık birbirlerine sorar oldu.

Sorumlu yayıncılığımız gereği bu konunun takipçisi olacağız.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2019, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER