Demirci'de 5 dakika ara ile 2 yangın çıktı

Manisa’nın Demirci ilçesinde meydana gelen yangında bir evin bodrum katında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Demirci'de 5 dakika ara ile 2 yangın çıktı
 Manisa’nın Demirci ilçesinde meydana gelen yangında bir evin bodrum katında çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre ilçenin Sinan Mahallesi Çiftçiler Sokakta bulunan mülkiyeti Zekeriya Temel’e ait evde yangın olduğu ihbarını alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiye Amirliği ekipleri 2 araç ile birlikte olay mahalline intikal etti.

Demirci ilçesinde o anda devam eden sağanak yağmur yağışı altında yanan eve varan ekipler evin bodrum katından yükselen alevlere sulu soğutma yöntemi ile müdahale ettiler. Kısa süre sonra kontrol altına alınarak söndürülen yangının çıkış sebebi halen araştırılıyor.

Evin bodrum katında bulunan saman ve odunların yanarak zarar gördüğü, çıkan duman ve alevlerin etkisiyle evin birinci katının dış cephesinde de kısmen maddi zarar meydana geldiği görüldü.

Haberin yayına hazırlandığı sırada Demirci itfaiyesinin halen soğutma çalışmaları devam ediyordu.

Yangında Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik tedbirlerini sağlarken 112 acil sağlık ekibine bağlı bir ambulansta tedbir amaçlı görev aldı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



 

ASILSIZ İHBAR İTFAİYECİLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Sinan Mahallesindeki 01.30 da ihbar edilen yangından 5 dakika önce 01.25 ‘te Komuta merkezine yapılan ihbarda ilçeye bağlı Yukarı kılavuzlar Mahallesinde ev yangını olduğu ihbarı yapıldı.

Adı geçen mahalleye intikal eden itfaiye ekipleri böyle bir yangının olmadığını görüp geri dönerken, itfaiyede bekletilen takviye ekip ise 5 dakika sonra gelen gerçek yangın ihbarını değerlendirerek olay yerine hareket etti.

Komuta Merkezine yapılan asılsız ihbarla sorumsuzca itfaiye ekibini ilçe merkezinden uzaklaştıran telefon sahibinin belirlenmesi, tespiti ve yakalanması ile ilgili işlemler de başlatıldı.










İTFAİYE YETKİLİLERİ VATANDAŞLARA SESLENDİ
İtfaiye yetkilileri komuta merkezine yapılan asılsız ihbarlardan dolayı zaman ve maddi kayıplar yaşadıklarını, bu tür asılsız ihbarları yapanların teknik takiple haklarında işlem başlatıldığını belirtirken, bu akşam yaşanan yangını ihbar eden vatandaşların da yangını belli bir nokta olarak belirtmediğini ihbar adresi olarak verilen yerde yangının olmadığı ve çevrede yapılan araştırmayla yangının bulunabildiğine dikkat çekerek, vatandaşlarımız cami okul veya belli bir semt ve özellikle mahalle ve sokak isimleriyle ihbar ederler ise bizim yangınlara müdahalemiz daha kısa sürede gerçekleşecektir dediler.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 06:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER