Selami Selçuk'la ilgili dosya Danıştay'a taşındı

Demirci Belediyesinde yapılan uygulamalar gündemden düşmüyor. Yargı kararını uygulamayan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk devam eden süreçte de yine gazete manşetlerinden inmiyor.

Selami Selçuk'la ilgili dosya Danıştay'a taşındı
selcuk
 Demirci Belediyesinde yapılan uygulamalar gündemden düşmüyor. Yargı kararını uygulamayan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk devam eden süreçte de yine gazete manşetlerinden inmiyor.

Kadrolaşmak için devlet memuru kadrosunda çalışanları emekli olmaları konusunda sürekli baskı uyguladığı iddia edilen başkan Selçuk emekli olmayan memurları da sürgüne göndererek gayriyasal uygulamalarını sürdürüyor.

 Bu süreçte hukuki yollara başvurup kendisine yapılan bu uygulamayı yargıya taşıyan memur Abdül Vahap Dilşeker ‘in lehinde sonuçlanan yargı kararından sonra göreve dönemeyince, Selami Selçuk hakkında yargı kararına uymadığı için Savcılığa suç duyurusunda bulunması ve açılan soruşturmadan sonra görevlendirilen muhakkik İl Kültür ve Turizm müdürü İbrahim Sudak ‘ın soruşturma için gerekli evrakları almak için Demirci’ye gelmesi ve Dilşeker’in muhakkik gelip gittikten yaklaşık 1 saat sonra göreve döndürülmesine rağmen, kendi kadrosunun elverdiği bir görev yerine koridora atılan ve mesai saati boyunca hiçbir iş yapmayan bir masaya oturtulması. Masasına bilgisayar konmayışı, kendi bilgisayarını kullanmasına müsaade edilmemesi, internetin kesilmesi, oturduğu bölüme kameraların yerleştirilmesi, tuvalete ve dışarıya çıkması halinde sürekli “yerine dön” ikazıyla karşılaşması ilçede gündem haline geldi.
Dilşeker’in kendisi gibi memur olan ve 4 yıllık üniversite mezunu olmasına rağmen kadrosu gereği görev yaptığı yerden görevi değiştirilen eşine de baskı uygulandığı, bu konuda pskilojisi bozulan bayan memurenin sakinleştirici ilaç kullanmaya başladığı iddia ediliyor.
Yine iddialar arasında “emekli ol” baskısı karşısında emekli olan memurların yanı sıra Selçuk ve Dilşeker’in ortak dostlarınında bulunduğu bir ortamda 2018 Nisan ayında emekli olması, aksi halde eşinin de değişik yerlere atanacağı da yer alıyor.
Demirci Belediyesinde bugüne kadar emsali olmayan bu baskıcı uygulamalar tüm kamuoyunca takip edilirken, Manisa basını da Demirci Belediyesindeki bu gelişmelere duyarsız kalmadı.
Muhakkik raporundaki kanaate göre “görevden uzaklaştırılmayan” Selami Selçuk ‘un muhakkik raporunda yer alan beyanları ve o süreçte gelişen belgeye dayalı çelişkiler mahkeme kararıyla geri dönen memur Dilşeker tarafından bu kez Danıştay’a taşındı.
Danıştay 2. dairesine gönderilen itiraz dilekçesinde Selçuk’un muhakkik raporunda yargı kararını tebliğ etmediği ve haberinin olmadığı ve ilgililer hakkında soruşturma açtığı, beyanı olduğu iddia ediliyor. Muhakkike ifade verdiği tarih ile savcılığın Dilşeker ile ilgili belgeleri resmi bir yazıyla istediği yazıya eklenen yazıdaki imzanın Selçuk’a ait olduğunun belgelendiği ve tarihler ile Selçuk’un ifadelerinde oluşan çelişkinin dikkat çekici olduğu ve muhakkik olarak görevlendirilen kişinin de bu soruşturmayı yasal olarak yapmaya muktedir olmadığı gerekçe olarak gösterildiği de iddia ediliyor. Memurlara uygulanan "emekli ol baskısı" daha öncede ulusal medyada ve internet medyasında da yer bulmuştu.
Manisa’nın Sesi Gazetesi 20 Mart 2018 tarihli sayısında Demirci Belediyesi ve Selçuk hakkındaki Danıştay sürecini manşetten okurlarıyla buluşturdu. Berfin Adıcan imzasıyla yayınlanan haber şöyle;


Demirci Belediyesi’nde sular durulmuyor!
Şimdi de muhakkik raporu Danıştay’da

Demirci Belediyesi’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan memur Abdül Vahap Dilşeker’in suç duyurusunun ardından Belediye Başkanı Selami Selçuk ile ilgili ön inceleme yapmak üzere atanan muhakkikin raporu da yeni bir tartışma konusu oldu. Abdül Vahap Dilşeker, raporun gerçekçi ifadelerle hazırlanmadığını savunarak Danıştay’a itiraz dilekçesi verdi.
Geçtiğimiz aylarda Demirci Belediyesi’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak çalışan memur Abdül Vahap Dilşeker, Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından kendisine mobbing uygulandığı ve ilçenin 51 kilometre uzağında bulunan İcikler Mahallesi’ne sürgün edildiğini belirterek, Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. 7 Nisan 2017’de Manisa 1. İdare Mahkemesi, Abdül Vahap Dilşeker’in görevine geri iade edilmesi kararını verdi, Başkan Selami Selçuk ise yargı kararını uygulamadı.
Abdül Vahap Dilşeker, göreve geri iade edilmediği için 21 Haziran 2017’de Başkan Selçuk hakkında Demirci Cumhuriyet Savcılığı’na yargı kararına uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yaşananları İçişleri Bakanlığı’na rapor halinde sunmak için 9 Ağustos 2017’de belediyeye muhakkik olarak atandı.
Muhakkik İbrahim Sudak, Demirci Belediye Başkanı hakkında hukuki bir işlem başlatılıp başlatılmamasına dair ön inceleme yaptı.
MUHAKKİK RAPORU TARTIŞMA YARATTI
İddialara göre Demirci Belediyesi’nin avukatı H.T, belediye yazı işleri müdürü, Abdül Vahap Dilşeker ve Başkan Selami Selçuk’un konuya ilişkin ifadeleri alındı. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un verdiği ifadede yargı kararının kendisine tebliğ edilmediğini söylediği iddia edilirken, avukat H.T’nin ise, “Ben Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’u telefonla arayarak yargı kararını tebliğ ettim” dediği öne sürüldü.
Muhakkik İbrahim Sudak’ın, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından herhangi bir soruşturma açılmasına gerek olmadığına dair bir rapor hazırlayarak ilgili birimlere sunduğu iddia edildi.


ABDÜL VAHAP DİLŞEKER BU DEFA DANIŞTAY’A GİTTİ
Muhakkik raporunun Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk lehine çıkmasının ardından çalışan Abdül Vahap Dilşeker, yine yargı yoluna gitti.
Dilşeker, muhakkikin yaptığı soruşturmanın yetersiz olduğu, raporun gerçeği yansıtmadığı, belediyede çalışan avukatın görevini yapmadığı, yargı kararı tebliğinin taahhütlü bir şekilde belediyeye teslim edilmesine rağmen rapora bu belgenin konulmadığı ve Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’un karardan haberdar olduğu halde uygulamadığı ve muhakkike doğruları söylemediği iddiasıyla Danıştay 2. Dairesi’ne itiraz dilekçesi verdi.
Danıştay 2. Dairesi ise bu dilekçeyi Danıştay 1. Dairesi’ne devretti.

SELÇUK HAKKINDA SON SÖZ DANIŞTAY’IN
Danıştay 1. Dairesi’nin itiraz dilekçesini işleme koyup koymayacağı, 90 gün içerisinde belli olacak.

HABER–Berfin ADICAN-Manisa'nın Sesi Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER