İsrail askerlerini yılanla korkutuyorlar

İsrail askerlerinin saldırılarından korunmak için yeni fikirler üreten Filistinli gençler, İsrail askerlerine karşı savunma taktiği olarak yılanları kullanıyorlar. Doğadaki zehirli yılanları yakalayan gençler, korunmak için İsrail askerlerinin konuşlandıkları bölgelere bırakıyorlar.

İsrail askerlerini yılanla korkutuyorlar

 Ramallah’ın Silvad kasabasında yaşayan Filistinli gençler, İsrail askerlerinin baskınlarına karşı yeni bir savunma taktiği geliştirdi. Zira, gençler, yılanları yakalayıp askerleri korkutmak amacıyla çeşitli noktalara bırakıyor.  

Middle East Eye’ın Anadolu Ajansı’ndan aktardığı habere göre,  Silvad’da sıklıkla meydana gelen çatışmalara karşı böyle bir yöntem geliştiren Filistinliler, yakaladıkları yılanları çatışmalarda İsraillilerin toplandığı bölgelerde serbest bırakıyor. Silvad’da yaşayan ismini vermek istemeyen bir aktivist, gençlerin yılanları kullanmaya nasıl başladığını şu sözlerle anlattı:
“Bu olay plansız bir şekilde, birkaç gencin yılan yakalayıp nereye bırakacaklarını bilememeleriyle başladı. Düşündükten sonra yılanları İsrail askerleri ve keskin nişancılarının olduğu yerlere bırakmaya karar verdiler. Yılanların yakınında askerlerin tepkisini, şok olduklarını, korktuklarını ve geri döndüklerini gördükten sonra, gençler mutlu oldu ve moralleri yükseldi.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER