Sıcak havalar yüzünden 700 kişi öldü

Pakistan'da hava sıcaklıklarının 46 dereceye kadar yükselmesiyle birlikte, 700 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin hastanelerde tedavi altında olduğu bildirildi. Aşırı sıcak havalar özellikle tansiyon ve kalp hastaları için büyük risk arz ediyor. Pakistan halkı sıcak havalardan korunabilmek için mecbur kalmadıkça evden çıkmamaya özen gösteriyorlar.

Sıcak havalar yüzünden 700 kişi öldü

 Pakistan'ın güneyinde etkili olan aşırı sıcakların üçüncü gününde ölü sayısının 700'ü aştığı ve can kaybının artabileceği bildirildi. Ölü sayısının en yüksek olduğu kent Karaçi olarak açıklanırken, kentte hava sıcaklığının 46 dereceye kadar yükseldiği belirtildi. 





BBC'nin haberine göre, hayatını kaybedenlerin birçoğu gelir durumu düşük ailelerden veya yaşlılar.  Karaçi'nin en büyük hastanelerinden birinde çalışan Dr. Semi Jamali, hastanelerinde yaklaşık 3 bin kişinin tedavi edildiğini söyledi. AFP'ye konuşan Jamali, "Hastaneye kaldırılanların 200'den fazlası ya buraya ölü geldi ya da burada öldü" dedi. 



Sind eyaletinde tüm devlet hastanelerinde acil durum ilan edildi ve sağlık personelinin izinleri iptal edildi. Pakistan Meteoroloji Ofisi, sıcak havanın ülke genelinde 24 Haziran akşamına kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2015, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER