Büyükşehir Personeline Etik Bilinçlendirme Eğitimi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından 25-31 Mayıs Etik Haftası olması nedeniyle kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkeleri doğrultusunda bilgi vermek ve kamu yönetiminde halkın güvenini artırmak konusunda bir sunum yapıldı.

Büyükşehir Personeline Etik Bilinçlendirme Eğitimi

25-31 Mayıs Etik Haftası nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından belediye personeline Etik Bilinçlendirme sunumu yapıldı.  Belediyede etik kültürünü yerleştirmek, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkeleri konusunda bilgi vermek, bu ilkelere uygun davranış göstermeleri açısından onlara yardımcı olmak ve kamu yönetimine halkın güvenini artırmak konuları işlendi.

Eğitime katılanlara Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuatta etik davranışı sağlayıcı ve yolsuzluğu düzenleyici temel ilkeler anlatıldı. Belediye personelinin görev sırasında uymaları gereken etik davranış ilkeleri hakkında eğitime katılanlar bilgilendirildi. Eğitimde kamu hizmetinin bir emanet olduğu, belediye personelinin bu emanetin bilincinde olarak kamu hizmetlerini etkin, verimli ve dürüst bir şekilde yürütmeleri vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER