Manisa Milli Eğitim'de skandal ortaya çıktı

Manisa Milli Eğitim'de skandal..“Her okula bir imam hatip sınıfı” projesinde ilk adım atıldı. Manisa ’nın Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, 18 Şubat ’ta okul müdürlerini toplayarak, her okula bir imam hatip sınıfı açılacağını, altyapı çalışmalarının başlatılması talimatını verdi. Önceki gün yine müdürleri yeniden toplayan Şengül, “Sınıfları ayarlayın” dedi ve daha büyük okullara 2-3 tane imam hatip sınıfı açılacağını bildirdi.

Manisa Milli Eğitim'de skandal ortaya çıktı
 Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Manisa ’nın Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, 18 Şubat ’ta sorumluluk bölgesindeki tüm okul müdürlerini toplayarak, her okula bir "imam hatip sınıfı" açılacağını, bu yönde gerekli altyapı çalışmalarının başlatılması talimatını verdi. Önceki gün müdürleri yeniden toplayan Şengül, “Sınıfları ayarlayın” dedi ve daha büyük okullara 2-3 tane imam hatip sınıfı açılacağını bildirdi.

ÖNCE “BAKANLIK İSTEDİ” DEDİ

Eğitim-Sen ’in “Eğitimin geldiği nokta” diyerek gündeme getirdiği projeyle ilgili olarak, soruları yanıtlayan Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül çalışmayı doğruladı. Şengül, “Ancak henüz net değil. Üzerinde tartışıyoruz” dedi. “Bu sizin projeniz mi?” sorusuna ise, “Bakanlığın bir hazırlığı” yanıtını vermekle yetindi.

SONRA “İPTAL EDECEĞİZ” DEDİ

Ancak Şengül, projenin kamuoyunda duyulmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ’la bir araya geldi. Şengül, “Projeyi iptal edeceğiz. Yeni bir imam hatip okulu açarak sorunu çözeceğiz” dedi.

EĞİTİM-SEN: KANUNSUZ, HUKUKSUZ 

Eğitim-Sen Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç ise, İlçe Milli Eğitim ’in yaptığı toplantının “kanunsuz ve hukuksuz” olduğunu savunarak, “Müdürler okullara, imam hatip sınıfı açma baskısı yapamaz. Bu, eğitimde geldiğimiz noktayı da açıklıyor. İmam hatipler konusunda velilerden yeterli desteği bulamayınca bu kez devlet gücünü devreye sokuyorlar. MEB, bir bütün olarak dinselleştiriliyor. Bu konuda gerekli mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2016, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER